”Nit och redlighet i rikets tjänst” delades ut på Länsstyrelsen

Totalt sju medarbetare på Länsstyrelsen i Västra Götalands län får i år ta emot utmärkelsen ”Nit och redlighet i rikets tjänst”. Utdelningen gjordes i residenset av landshövding Lars Bäckström. Utmärkelsen är ett tack till dem som arbetat minst 30 år i statlig tjänst.
Nit och redlighet i rikets tjänst

"För nit och redlighet i rikets tjänst" är Sveriges mest utdelade belöningsmedalj. Medaljen är präglad i 23 karats guld, kröns av en kunglig krona och har konung Carl XVI Gustafs porträtt i profil. Några av årets mottagare valde medalj som belöning. Övriga valde guldklocka eller kristallskål.

Vid ceremonin i residenset i Göteborg den 2 december hade endast två av de medarbetare som får utmärkelsen möjlighet att delta – Karin Almgren från landsbygdsavdelningen i Skara och Elisabeth Weienfors från naturavdelningen i Göteborg. 


Lars Bäckström och Elisabeth Weienfors. Foto: Misak Nalbandian

Övriga medarbetare som också får utmärkelsen i år:
Arne Lysell, landsbygdsavdelningen, Skara
Annica Erlandson, vattenavdelningen, Vänersborg
Ove Sandberg, IT-avdelningen, Gävle
Urban Wikner, IT-avdelningen, Östersund
Mikael Carlsson, IT-avdelningen, Malmö

 

Länsstyrelsen i Västra Götalands län har även medarbetare i andra län eftersom vi är huvudman för Länsstyrelsernas gemensamma IT-avdelning. Den finns på 24 orter i hela landet från Luleå i norr till Malmö i söder.


Pressansvarig:
Anita Nilsson
031-60 51 18
0736-60 51 18
anita.nilsson@lansstyrelsen.se