Naturnatten tar ton vid Hornborgasjön

Så var det dags. Naturen är laddad. Nu stämmer vi upp till nattsångarkonsert. Den 5 juni är det dags för den årliga ”Naturnatten” vid Hornborgasjön. Kent-Ove Hvass för oss ut till första parkett för att höra nattens solister, näktergalarna, sjunga upp ihop med nattsångarkören.
Koltrast på en gren

Sitt inte inne och uggla! Det är naturnatt och det sker en mängd aktiviteter runt om i hela Sverige där man hyllar och tar till vara på de långa ljusa kvällarna och allt det vackra vår natur kan erbjuda. Vid naturum Hornborgasjön blir det en vandring ackompanjerad av en av fågelvärldens ljudligaste musikanter, näktergalarna.

– Att vistas ute i skymningsljuset när nattsångarna stämmer upp är rent magiskt och något som alla borde få uppleva. I fjol lockade denna vandring över 60 personer, säger Sofie Stålhand naturumföreståndare vid Hornborgasjön.

Kvällens fågelvane dirigent är Kent-Ove Hvass, ordförande för Skövde Fågelklubb. Vi samlas på parkeringen vid naturum Hornborgasjön, Fågeludden kl. 22.00 söndagen den 5 juni. Gratis för alla att delta.

Under hela nationaldagshelgen firar vi på naturum även vår skönsjungande nationalfågel, koltrasten, med pyssel för alla barn.

Läs mer om naturreservatet Hornborgasjön på www.hornborga.com


Guide
Kent-Ove Hvass
Ordf. Skövde fågelklubb
070-393 96 43

Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21