Chilenska statsbesöket avslutades med lunch i residenset

Göteborg tog emot med ett strålande väder under sista dagen av statsbesöket från Chile. Efter besök på AstraZeneca, Volvo Torslanda och Lindholmen väntade lunch för ett 70-tal gäster i residenset.
Kungaparet, Chiles president och Länshövdingeparet

Evert Taubes "Vals från Valparaiso" inledde lunchen i residenset där landshövding Lars Bäckström i sitt tal jämförde Göteborg med Valparaiso i Chile.

– Få länder har så nära band som Chile och Sverige – inga nationer på så stort avstånd har så goda relationer som våra länder. Vi är, trots avstånd, alltid nära varandra och allra närmast Chile finns Göteborg, sa Lars Bäckström i sitt hälsningstal.

Till lunchen serverades oxtartar med löjrom, lök och humle till förrätt och hälleflundra med kronärtskocka och vårtryffel till varmrätt.

Vid lunchen deltog, förutom Chiles president Michelle Bachelet och vårt kungapar, även infrastrukturminister Anna Johansson som representant från regeringen. Under statsbesöket har en gemensam avsiktsförklaring på transportområdet skrivits under för att främja handelsutbytet mellan Chile och Sverige.

 

 

 

Foto: Stina Olsson

Text: Anita Nilsson