VISS – ett verktyg för att nå bättre vatten

Nya korta instruktionsfilmer om VISS finns nu tillgängliga på vattenmyndigheternas youtube-kanal.
Soluppgång över skogsbryn vid sjö.

VISS är ett system för att hantera information om svenska vatten och finns till för dig som dagligen arbetar med vattenfrågor. VISS är också en plattform för samverkan med allmänheten och myndigheterna. Här finns all data samlad och detta skapar en transparens av myndigheternas arbete.  

VISS är ett stort system som kan vara svårt att navigera runt i. Därför har vi gjort några korta instruktionsfilmer på olika delar i systemet. Hör gärna av dig om du saknar någon film. Du når oss via e-post viss_support@lansstyrelsen.se  

Instruktionsfilmer

VISS - Vatteninformationsverige

Observera att VISS-kartan inte fungerar i Google Chrome. Rekommendationen är att använda webbläsarna Internet Explorer eller Firefox som båda har stöd för Silverlight. Om du använder någon av dessa fungerar VISS-kartan som vanligt.

Observera också att mobiler och surfplattor inte har stöd för några plugins - inklusive Silverlight. Enkla kartan i VISS använder sig inte av Silverlight så den går att använda på alla plattformar och webbläsare. Det går även utmärkt att använda enkla kartan i mobiler och surfplattor - den har även ett mobilanpassat gränssnitt.