En dag om bostadsfrågor

Plats för fler! Under den rubriken bjuder Länsstyrelsen i Västra Götaland in till bostadskonferens för att skapa en mötesplats för dialog och kunskapsuppbyggnad den 26 november på Gothia Towers i Göteborg.
Plats för fler!

Hur får vi fram fler bostäder som möter kommuninvånarnas behov? Vilken roll spelar bostadsbolagen i kommunernas arbete med bostadsförsörjning? Hur kan vi bygga bra och funktionella bostäder till rimliga kostnader? Det är några av frågeställningarna som tas upp på bostadskonferensen den 26 november där fler än 150 deltagare från i första hand kommuner och allmännyttiga bostadsbolag kommer att vara med.

Bland inbjudna talare finns statssekreterare Conny Wahlström som presentererar regeringens bostadspolitik och docent Catharina Thörn som talar om En stad för alla. Både privata och kommunala fastighetsägare redovisar sina insatser för att bereda bostäder åt många.

Länsstyrelsen informerar om tre regeringsuppdrag som berör behovet av bostadsbyggande i länets kommuner, hemlöshet och segregation.

Läs programmet i sin helhet.

 

Media hälsas välkomna att delta i konferensen!

TID: Torsdagen den 26 november kl. 09.00-16.00

PLATS: Gothia Towers konferens, Mässans gata 24, Göteborg


Kontakta oss

Pressansvarig:
Anita Nilsson
Telefon: 010-224 45 46
Mobil: 0736-60 51 18