Mötesplats Goda exempel 26-27 november

Resan mot det önskade läget pågår. Vi ska vara den myndighet vi själva vill möta. Vi ska bidra till hållbar utveckling, och vi ska skapa gemensam praxis. Mötesplats Goda exempel inom Miljösamverkan samlar i dagarna 250 medarbetare från Västsverige och övriga Sverige.

Medarbetare från Essunga och Falköpings kommun ser fram mot dagar med nya idéer. Foto: Linda Andersson
Hanne Lundin och Navid Modiri startade Mötesplats Goda exempel för Miljösamverkan som 26-27 november samlar 250 medarbetare från Västsverige. Foto: Linda Andersson

Hanne Lundin, Miljöförvaltningen Göteborg, inleder dagen med att fråga om resan har någon slutstation? Det önskade läget som vi ska nå i framtiden innebär för alla en resa i riktning mot det hållbara samhället.

Medarbetare från Essunga och Falköpings kommun ser fram mot dagar med nya idéer. Foto: Linda Andersson
Medarbetare från Livsmedelsverket ser fram mot dagar med inspiration. Foto: Linda Andersson

- Jag är här för att få inspiration och träffa kloka kollegor som är bra förebilder för tillsyn, säger Lena Janson, statsinspektör på Livsmedelsverket.

Navid Modiri skapar sköna känslor på resan mot det önskade läget. Foto: Linda Andersson

Navid Modiri, innovationschef för Reach for change och grundare av Samtalsaktivisterna ger deltagarna en duvning i att skapa sköna känslor tillsammans och våga kliva utanför trygghetszonen. Det handlar om att färdas baklänges in i framtiden och att vara kreativ i samverkan.

Medarbetare från Essunga och Falköpings kommun ser fram mot dagar med nya idéer. Foto: Linda Andersson
Medarbetare från Essunga och Falkenbergs kommun ser fram mot dagar med nya idéer. Foto: Linda Andersson

- Vi hoppas på få massa ny input, nya idéer och ta del av goda exempel, säger medarbetarna i Essunga och Falkenbergs kommun.

Med signaturmelodin till ”På Spåret” går resan vidare. Nya problem kräver nya lösningar.

- Jo, det gäller att våga vara kreativ och ta klivet utanför trygghetszonen, säger Malin Leo, Miljösamverkan Östra Skaraborg, och skyndar vidare till ett av de många arbetspassen.

Länsstyrelsen Västra Götaland är med och projektleder dagarna, som är ett forum för medarbetare som jobbar med tillsyn i Västsverige. Miljösamverkan Väst och Miljösamverkan Halland fortsätter samarbetet från Tillsynsutveckling i Väst (TUV). Läs mer på Miljösamverkan Västra Götaland.