Höstlov med liv och lek i höstlöv

Hösten behöver inte bara betyda melankoli. På naturum Hornborgasjön firar vi nästa vecka två av höstens höjdpunkter, nämligen det härliga höstlovet och alla häftiga höstlöv. Under onsdag, torsdag och fredag är vi ute på Fågeludden och bökar runt i lövhögar och myser med lövpyssel vid brasan. 

Naturum har länge haft aktiviteter under sportlov, påsklov och sommarlov. I år arrangerar vi för första gången även aktiviteter för höstlovslediga barn. Det blir lek i höstlöv och återbrukspyssel framför brasan på Fågeludden under tre dagar, 28-30 oktober.  

- Det finns massor med liv i löv! Naturens egen städpatrull står redo för att ta hand om höstens vackra ”skräp”. Förutom maskar och gråsuggor kanske vi möter Sveriges motsvarighet till skorpionen, en klokrypare. - Dessutom har någon försvunnit bland löven, och barnen måste hjälpa mig att hitta någon! säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.  

Jakten bland löven startar vid naturums parkering klockan 11. Därefter tar vi oss ut till Fågeludden, där vi runt kl 12 startar en mysig höstbrasa, dricker varm choklad och pysslar med de finaste löven. Man kan vara med på båda aktiviteterna eller bara dyka upp till myset och pysslet.  

- Ta med gamla äggkartonger, ljusstumpar och tomma glasburkar, så förvandlar vi dem till vackert höstpyssel. En fikakorg och sittunderlag är heller aldrig fel, hälsar Sofie Stålhand.  

Vi kommer vara ute, så tänk på att klä er varmt.  

Välkomna ut på höstlovet!


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21