Utmärkta Kosterhavet ska bli enastående

Kosterhavet har fått ett utmärkt betyg av turismorganisationen Swedish Welcome. Besöksmålet ligger väldigt nära den högsta nivån, som är Enastående.
- Dit ska vi nästa år, lovar nationalparkschefen Anders Tysklind.
Naturumbyggnaden och kosterhavetbåten.
Swedish Welcome summerar naturum Kosterhavet som en Utmärkt upplevelse. Det innebär att verksamheten i alla avseende har genomlysts avseende upplevelse, tillgänglighet, hållbarhet och liknande. Swedish Welcome är ett relativt nytt certifieringssystem, men som fler och fler ansluter sig till i besöks- och upplevelsesektorn. Tanken är att skapa hållbara destinationer. 
Bildkollage av naturumbyggnaden, klappakvariet, medarbetare och grodman.

Så här lyder betyget i sin helhet: "Kosterhavets nationalpark besökscentrum Naturum Kosterhavet har funnits i minst sagt imponerande lokaler precis vid färjeläget Ekenäs på Sydkoster sedan 2012. Här finns spännande upptäckter att göra för både yngre och äldre besökare under större delen av året. Livet under och över ytan kan studeras närmare både med kikare och mikroskop, i formen på sittkuddarna, i filmsalen eller i klappakvariet. Stor hållbarhetsmedvetenhet i samtliga val, kunniga medarbetare och välproducerade utställningar bidrar till en 'Utmärkt' Swedish Welcome-Upplevelse väl värd en skön färjetur till Sydkoster.”

Läs mer om Swedish Welcomes betygsättning av Kosterhavets nationalpark.