Bevingad mångfald – fotoutställning vid Hornborgasjön

Hans Falklind är en mångfasetterad naturfotograf med en brinnande passion för fåglar. Från 1 juli till 30 augusti ställer han ut sina fotografier på naturum Hornborgasjön. Så även om du inte äger en dyr tubkikare kan du komma och uppleva och fascineras av vackra fåglar på nära håll.
Havsörn beredd att lyfta.

Hans Falklind kommer från Lerum och har hållit på med naturfotografi i många år och är medlem i föreningen Naturfotograferna. Han har en lång erfarenhet av fåglar då han länge varit engagerad i olika former av fågelskyddsarbete. Sina bilder har han bland annat fått publicerade i böcker och flera olika fågeltidskrifter, där han även medverkat med artiklar.

Hans fotografier har visats i alla möjliga sammanhang – allt från utställningar till bildspel på konserter. Utställningen som visas under sommaren på naturum Hornborgasjön är ny och framtagen speciellt för platsen.

– Det känns extra kul att visa en utställning med fokus på fåglar. Vi märker att naturfotografering är ett växande intresse hos många och Hans bilder kan verkligen inspirera, säger Sofie Stålhand naturumföreståndare vid Hornborgasjön.

Under invigningsdagen 1 juli bjuds våra besökare på cider för att fira den nya utställningen.

Naturum Hornborgasjön har öppet dagligen till 31 augusti, kl. 11-17.  

Läs mer om naturum och Hornborgasjöns naturreservat på www.hornborga.com.

Hans Falklind ligger med kamera vid sjö.

Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21

 Kontakta oss

Länsstyrelsen Västra Götaland
Sofie Stålhand Naturumföreståndare
010-224 56 59 
sofie.stalhand@lansstyrelsen.se

Naturum Hornborgasjön
010-224 50 10  

Hans Falklind
Naturfotograf
0302-13 292