Den blomstertid nu kommer till naturum Hornborgasjön

Det doftar syrén och skolavslutningen står för dörren. Det är kort sagt blommornas tid. På torsdag kväll ger vi oss ut på blomsterängarna kring Heljesgården tillsammans med natur- och kulturguiden Mats Rosengren. Blomfebern fortsätter sedan på söndag. Då firar vi De vilda blommornas dag med växtutställning, pyssel för barnen och honungsslungning.
Foto: Sofie Stålhand

Naturen står i blom och lockar oss ut. Det är dags att lägga undan skolväskan och njuta av sol, värme och grönska. Men vad vet du egentligen om grönskan där ute på ängen?

På torsdag kväll (11/6) kan den som är intresserad av gamla tiders kulturlandskap och skötselmetoder följa med Mats Rosengren, som förutom att vara väldigt duktig på växter dessutom är en av landets främsta experter på lieslåtter.

På söndag (14/6) stundar De vilda blommornas dag. Då blir det aktiviter för hela familjen inne på naturum. Barnen kan tova bin och humlor tillsammans med Viktoria Johansson (Johanssons Lamm & Ull) och Falbygdens biodlarförening finns på plats för att slunga honung. Dessutom pågår en utställning med vilda växter från omgivningarna.

– Vill du veta vad den söta blå blomman heter, hur man sköter en äng, kommer igång med biodling eller tova och leka med ull så har vi något för alla den här veckan. Kom förbi och lär dig något nytt om blommor och bin, säger Sofie Stålhand naturumföreståndare vid Hornborgasjön.

11/6 Växter i kulturlandskapet
Kl. 19-21
Samling vid Heljesgården

14/6 De vilda blommornas dag
Kl. 11-16
På naturum Hornborgasjön


 Kontakta oss

Kontaktperson:
Länsstyrelsen Västra Götaland
Sofie Stålhand
Naturumföreståndare
010-224 56 59
sofie.stalhand@lansstyrelsen.se

Naturum Hornborgasjön
010-224 50 10
naturum.hornborgasjon
@lansstyrelsen.se

Guide
Mats Rosengren
010-224 56 52
mats.rosengren@lansstyrelsen.se

Pressansvarig:
Jan Mogol
010-224 45 52
0705-60 71 21
jan.mogol@lansstyrelsen.se
www.lansstyrelsen.se/vastragotaland