Välkommen på en riktig SKITvandring

Vad händer med allt bajs i världen? Det finns faktiskt de som älskar bajs, och det ska vi vara väldigt glada för. På söndag den 7 juni kl 12-14 håller vi en SKITkul guidning för barn där vi undersöker vem som äter upp allt kobajs i hagen. För tänk om sådana djur inte fanns, då skulle världen svämma över av komockor och annan skit.
Ko i närbild. Foto: Hillevi Upmanis

Har du barn som är i den där åldern då det inte finns något mer spännande än bajs? Då ska ni passa på att följa med på en kort vandring vid Hornborgasjön där vi riktigt djupdyker i komockan för att lära oss mer om de fantastiska små varelser som lever där. Vi har mycket att tacka all världens dyngbaggar och kortvingar för, annars skulle världen se väldigt annorlunda ut.

–Komockor är en fantastisk livsmiljö och väldigt viktig barnkammare för många små kryp. På söndag får alla barn som vill följa med och hälsa på i den fantastiska värld som en komocka utgör, säger Sofie Stålhand, som är naturumföreståndare vid Hornborgasjön.

Kläder efter väder, gummistövlar och fika är alltid bra att ha när man går ut i naturen. Handskar kommer att kunna lånas på plats.

Läs mer på www.hornborga.com.


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21