Dubbla nattkonserter i naturen

Så var det dags, naturen är laddad, nu stämmer vi upp till nattsångarkonsert. I år nöjer vi oss inte enbart med den årliga ”Naturnatten” 5 juni vid Hornborgasjön, utan det ges även en konsert vid sjön Östen den 31 maj.
Närbild på en näktergal i ett träd.

Vid båda tillfällena är det kunnige Kent-Ove Hvass som för oss ut till första parkett för att höra nattens solister, näktergalarna, sjunga upp ihop med nattsångarkören.

Sitt inte inne och uggla! Det är naturnatt och i hela Sverige finns det möjligheter till fina naturupplevelser i försommarskymningen. På naturum Hornborgasjön blir det en vandring ackompanjerad av en av fågelvärldens ljudligaste musikanter, näktergalarna.

– Att vistas ute i skymningsljuset när nattsångarna stämmer upp är rent magiskt och något som alla borde få uppleva, säger Sofie Stålhand naturumföreståndare vid Hornborgasjön.

I år bjuder vi på två tillfällen att komma ut och lyssna ihop med kunnige fågelguiden Kent-Ove Hvass, ordförande för Skövde Fågelklubb. Först söndagen den 31 maj vid sjön Östen och sedan på Naturnatten den 5 juni vid Hornborgasjön.

– Jag kan garantera att vi kommer få höra många av sommarnattens spelglada näktergalar under bägge kvällarna, hälsar Kent-Ove Hvass.  

31/5 Nattsångare vid Östen

Kl. 22 – mörkt.
Samling vid Logården.
Kostnad 50 kr (barn gratis).    

5/6 Näktergalar i naturnatten

Kl. 22 – mörkt.
Samling vid naturums parkering.
Fri entré!     

Läs mer på www.hornborga.com

 

 

 


 Kontakta oss

Länsstyrelsen Västra Götaland
Sofie Stålhand
Naturumföreståndare
010-224 56 59
sofie.stalhand@lansstyrelsen.se   

Naturum Hornborgasjön
010-224 50 10
naturum.hornborgasjon@
lansstyrelsen.se

Guide
Kent-Ove Hvass
Ordf. Skövde fågelklubb
070-393 96 43
kentove.hvass@telia.com

Kontakta oss

Pressansvarig:
Anita Nilsson
Telefon: 010-224 45 46
Mobil: 0736-60 51 18