Vem ska producera vår mat i framtiden?

Att tänka nytt för att säkra landsbygdsföretagens långsiktiga överlevnad är temat för Tillväxtdagen i Väst den 3 februari, med underrubriken ”Innovativa överlåtelser av företag”.
Ko och skötare

– Det behövs fler unga som tar plats och ser fördelarna med att vara företagare på landsbygden för att skapa en positiv landsbygdsutveckling, säger länsöverdirektör Lisbeth Schultze som inleder den nionde upplagan av Tillväxtdagen i Väst.

Åldersstrukturen i lantbrukarkåren är inte gynnsam, och på Tillväxtdagen visas många olika exempel på hur man kan överlåta företag till en ny ägare. Det handlar både om traditionellt generationsskifte inom familjen och om anställda som går in som del- eller huvudägare. Även exempel där man har använt sig av matchning på nätet tas upp. Olika sätt att starta som ung företagare, som inte kräver stora kapitalinsatser visas också. Forskare och tjänstemän ger olika infallsvinklar på hur man genomför ett lyckat ägarskifte. Moderator för dagen är komikern och programledaren Jan Bylund.

Tillväxtdagen genomförs som vanligt i bred samverkan med andra organisationer i länet.

Media hälsas välkommen att vara med under dagen!

TID: Tisdagen den 3 februari kl. 09.00-16.00

PLATS: Vara Konserthus, Allégatan 45, Vara

 

 Kontakta oss

Kontaktpersoner:
Jan Hill
Lantbrukskonsulent
070-346 12 95
jan.hill@lansstyrelsen.se

Lena Björkqvist
Rådgivare, företagsutveckling
070-252 13 92
lena.bjorkqvist@lansstyrelsen.se

Pressansvarig:
Anita Nilsson
010-224 45 46
0736-60 51 18
anita.nilsson@lansstyrelsen.se
lansstyrelsen.se/vastragotaland