Storskalig humleodling ska leda till produktion av helsvenskt öl

Nu kan det snart produceras helsvenskt öl med svenskodlad humle. Intresset bland landets odlare är stort.
Bild på humle från fjolårets skörd vid Spännaregården, Björsäter, Mariestad.

– Sverige är på väg att bli ett humleland igen – precis som förr, säger Kirsten Jensen, rådgivare på Länsstyrelsen Västra Götaland. 2014 lanserades det första helsvenska ölet i begränsad upplaga. Men snart ska fler få möjlighet!

Över 100 nuvarande och blivande odlare från hela landet har anmält sig till en tvådagars kurs i humleodling, som Länsstyrelsen Västra Götaland anordnar den 24–25 januari. 

Kursledare Kirsten Jensen har samlat Sveriges humleexperter som föreläsare och hoppas nu på att det ska bli mer helsvenskt öl:

– När både vatten, malt och jäst kan vara svenska – varför då inte även humlen? säger Kirsten Jensen.

Media hälsas välkommen under kursdagarna!

Tid: Lördag 24 januari kl. 09.15-22.30 samt söndag 25januari kl. 08.30-16.20.

(Kursledaren är tillgänglig den 24/1 kl. 08.00-09.30, 12.10-14.50 samt 17.30-18.00, den 25/1 kl. 08.00-08.30, 12.30-13.10 samt efter kl. 16.10)

Plats: Hotell Billingen, Trädgårdsgatan 10, Skövde

 


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21