Ny i Sverige – vilken service finns i kommunen?

Att hitta rätt och användbar information om landets kommuner kan vara svårt för den som är ny i Sverige. Nu har länsstyrelsernas gemensamma portal för samhällsinformation till nyanlända utvecklats. Alla Sveriges 290 kommuner finns presenterade tillsammans med en praktisk servicekarta. 
Ny i Sverige? www.information.se

– Presentationerna av kommunerna gör det lättare för den som är ny i Sverige att orientera sig i sitt nya land och i sin egen kommun, säger Talieh Ashjari, mångfaldsdirektör på Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Kommunpresentationerna innehåller kort information om respektive kommun. Med hjälp av en interaktiv servicekarta kan den nyanlände hitta lediga arbeten, bostadsbolag, föreningar och organisationer, hälso- och sjukvård samt skolor.

Alla Sveriges 290 kommuner finns presenterade på svenska. Översättningar på de fyra största språken bland nyanlända (arabiska, engelska, somaliska och tigrinska) kommer att finnas tillgängliga före årsskiftet. 169 kommuner har själva utformat målgruppsanpassad information om sin kommun, resterande har en allmän presentation.

Informationsverige.se är länsstyrelsernas gemensamma webbportal med samhällsinformation till nyanlända. Portalen är kostnadsfri för användarna och har allmän information på totalt 10 språk. Utvecklingsarbetet har gjorts av Länsstyrelsen i Västra Götaland.


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21
 
Kommunikationschef:
Annika Braide
annika.braide@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 43
Mobil: 0736-67 51 88