Nattens regn skapar bekymmer i Bohuslän

Nattens kraftiga regn i mellersta och norra Bohuslän har skapat en del bekymmer. Det är för närvarande (mitt på dagen, lördag) problem med trafiken längs Bohusbanan, E6:an och ett flertal mindre vägar.

Nattens regn slog hårt mot några av kustkommunerna i Bohuslän. I Sotenäs föll 50 millimeter under gårdagen och ytterligare 35 millimeter under natten. Nederbörden har pressat dricksvattentäkten mot maxnivån, och den nödvändiga tappningen (i kombination med regnet) hotar nu ett par fastigheter i Bärfendal.  

I Strömstad har räddningstjänsten tvingats rycka ut på översvämningar i Skee samhälle, Nordby shoppingcenter och Tanumsfönster. Räddningstjänsterna i norra Bohuslän har också tvingats länspumpa flera fastigheter. SOS Alarm har tagit emot ett fyrtiotal larm om vattenskador, bland annat i Tanum och Kungälvs kommuner.  

SMHI:s prognos är uppehåll under resten av dagen, men att det kan komma några mindre regnområden under natten och morgondagen. Länsstyrelsens Tjänsteman i Beredskap (TiB) följer läget och gör avstämningar med berörda aktörer om eventuellt samverkansbehov.