Matfest i Västra Götaland

162 företag är med och manifesterar den lokala maten under Matfest i Västra Götaland söndagen den 28 september. Med hjälp av matfestkartan hittar du  producenter, gårdsbutiker, aktivitetsföretag och restauranger som deltar i festen.

Det finns 162 prickar på kartan. Varje prick representerar ett besöksmål hos någon som jobbar aktivt med lokal mat. Här finns möjlighet att se närmare på ett hantverksmässigt förhållningssätt till mat och komma nära producenterna och naturen. Varje besöksmål har sin historia och något unikt att erbjuda.

Ta en tur med hjälp av Matfestkartan på egen hand eller använd något av de förslag på rutter som finns presenterade på webbplatsen www.lpiv.se/matfest. Upplev maten, landskapet och passionen!

Bakom evenemanget står Matföreningar runt om i hela länet. Det gör Matfesten till ett unikt samarbete mellan producenter, föreningar och organisationer – alla med det gemensamma målet att Västra Götaland ska bli den ledande regionen inom lokal mat. Länsstyrelsen har varit delaktig i planeringen av dagen och är en av finansiärerna bakom Lokalproducerat i Väst.

 


 Kontakta oss

Lokalproducerat i Väst
Cecilia Faktus
Rådgivare
0733-79 41 34
cecilia@lpiv.se  

Länsstyrelsen Västra Götaland
Lena Björkqvist
Matlandetsamordnare
0702-52 13 92