Lisbeth Schultze ny länsöverdirektör i Västra Götalands län

Regeringen har idag utsett Lisbeth Schultze till ny länsöverdirektör i Västra Götalands län.
– Jag är mycket nöjd att vi får en så erfaren kraft till Länsstyrelsen, säger landshövding Lars Bäckström. Lisbeth Schultze har djup kunskap om och lång erfarenhet från Länsstyrelsens arbete.
Lisbeth Schultze, ny länsöverdirektör i västra götaland

Lisbeth Schultze är sedan 2006 länsråd vid Länsstyrelsen i Hallands län.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, säger Lisbeth Schultze. Det ska bli roligt att få lära känna Västra Götaland med alla dess möjligheter och utmaningar. Jag ser fram emot att tillsammans med landshövdingen få fortsätta Länsstyrelsens breda arbete för det hållbara samhället.

Länsöverdirektören är landshövdingens ställföreträdare och leder tillsammans med landshövdingen arbetet vid Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Arbetet innebär många kontakter, både med myndigheter inom länet och med departement och centrala myndigheter. Uppdraget speglar Länsstyrelsens breda verksamhet, som spänner över ett 20-tal områden.

Lisbeth Schultze är utbildad kemist och biolog vid universiteten i Linköping och Lund. Hon har innan uppdraget som länsråd arbetat vid Länsstyrelsen i Halland med regionalekonomiska frågor, krisberedskap samt miljöfrågor. Hon har även varit chef för enheten för naturvård och miljöövervakning.

Lisbeth Schultze tillträder tjänsten som länsöverdirektör om en dryg månad, den 13 oktober.


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21