Heldag på Länsstyrelsen för hela världen

– Ni är Sveriges utlandsmyndigheter. Vi, Länsstyrelsen, är statens inlandsmyndighet, inledde landshövding Lars Bäckström mötet med Sveriges ambassadörer i utlandet som var starten för UD:s årliga chefsvecka.

– Västra Götalands län är mer än politik och val. Det är arbete, forskning, studier, kultur och viktigast av allt – 1,6 miljoner människor. Ett län villigt att möta och lära av omvärlden och vars människor och företag kan ge mycket till världen. I Göteborg finns flera globala storföretag i vad som måste anses som en global småstad, fortsatte Lars Bäckström.

De närmare 150 ambassadörerna fick höra senaste nytt från Volvo, AstraZeneca och SKF. De fick också vet mer om materialet grafen som utvecklas på Chalmers, smarta textilier som Högskolan i Borås arbetar fram och senaste forskningen inom livsmedelsindustrin från SIK. Det blev en kunskapsrik heldag för Sveriges sändebud i världen i det program som Länsstyrelsen Västra Götaland satt samman tillsammans med Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Dagen avslutades med båttur i Göteborgs Hamn.

Göteborgare, och andra länsinvånare, fick även möjlighet att träffa några av ambassadörerna i det publika arrangemang som UD arrangerade under eftermiddagen i Nordstan tillsammans med P4 Göteborg som sände en timme direkt.

 

Närmare 150 ambassadörer från hela världen samlade i Länsstyrelsens hörsal för att få mer kunskap om vad Västra Götaland har att erbjuda.

 
Mellan kunskapspassen gavs tillfälle att njuta av grönskan i residensets trädgård.  
 
Carl Bildt, utrikesminister och chef för utrikesdepartementet, var mycket nöjd med heldagen i Göteborg under ledning av landshövding Lars Bäckström. 
 
Olof Persson, VD för AB Volvo, talade bland annat om hur företaget jobbar med social hållbarhet. 
Det var glada tongångar under lunchen när GöteborgsOperan stod för underhållning.  

Foto: Malin Johansson
Text: Anita Nilsson


 Kontakta oss

Pressansvarig:
Anita Nilsson
anita.nilsson@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 46
Mobil: 0736-60 51 18