Nya skogsbränder i Bullarebygden

Det har varit en tuff sommar för räddningstjänsten i Tanum. Under tisdagen upptäcktes tre skogsbränder i området Bullarebygden. Räddningstjänster från tre kommuner kunde under kvällen få kontroll på bränderna. Eftersläckningen lär pågå under flera dagar, bland annat med stöd från Försvarsmakten.
Brandrök över Bullarebygden. Foto: Frivilliga Flygkåren.

En hårt ansträngd räddningstjänst i Tanums kommun fick på tisdagen rycka ut till nya skogsbränder vid Bullarebygden i norra Bohuslän. Det är tredje gången under sommaren som Tanums kommun drabbas av skogsbränder  

Tre helikoptrar bekämpade elden

Det var under tisdagen som Frivilliga Flygkåren upptäckte nya bränder när de genomförde skogsbrandsbevakning med flyg. De kunde larma räddningstjänsten direkt från flygplanet och dirigera styrkorna in mot brandhärdarna. Det visade sig vara tre olika brandhärdar och under eftermiddagen och kvällen deltog Tanums, Strömstads och Dals Eds kommun i släckningsarbetet.  

Under kvällen kom tre helikoptrar och vattenbombade bränderna vilket gjorde att de var under kontroll vid 22-tiden på kvällen.  

Stöd från Försvarsmakten

Länsstyrelsens Tjänsteman i Beredskap (TiB) fick under kvällen en förfrågan från räddningschefen i Tanum om det fanns möjlighet till stöd från Försvarsmakten i den fortsatta insatsen. TiB kontaktade Militär Region Väst som sedan kontaktade Hemvärnet. Från klockan åtta på onsdag morgon finns 10 personer från Hemvärnet på plats för att hjälpa till med eftersläckning. Det arbetet beräknas pågå i flera dagar.