Bohuslänska favoriter ger upplevelser i världsklass

När CNN listade världens vackraste platser förra året hamnade Bohuskusten på topp tio-listan. Det kanske känns självklart för alla som har varit där – men världen har ju mycket att erbjuda. Nu går sex stora aktörer ihop för att skapa ännu större attraktivitet för både internationella turister och året runt-boende.
Upplev Bohuslän

Bohuslänska favoriter är sex besöksmål – alla med fokus på kunskap, natur och miljö.

De sex favoriterna

  • Kosterhavets nationalpark
  • Vitlycke museum
  • Nordens ark
  • Havets hus
  • Bohusläns museum
  • Nordiska akvarellmuseet

Möt havet och naturens mästerverk. Upplev en nationalpark under havsytan, akvarium, närkontakt med vilda djur, unika hällristningar, dramatisk historia och berikande samtidskonst. Bohusläns rika historia och natur, konst och kultur.

– Det känns oerhört kul med det här samarbetet, säger Eriqa Lindsten, publik chef på Bohusläns museum. Tillsammans kan vi göra mer än vad vi mäktar var och en. Vi vill bjuda på upplevelser av internationell toppklass.

Gemensam webbplats och spännande överraskningar

På varje besöksmål finns en broschyr om de Bohuslänska favoriterna med vackra bilder att använda som vykort eller samla stämplar i. När du har stämplar från varje plats väntar en trevlig överraskning.

Webbplatsen till de Bohuslänska favoriterna hittar du på www.vastsverige.com/bohuslanska_favoriter hos Västsvenska Turistrådet.

Den ger en enkel ingång till hela utbudet med aktiviteter, öppettider och kontaktuppgifter.

Välkommen till Bohuslän – en av jordens vackraste platser!