Påsklov vid Hornborgasjön

Nu är det snart dags för påsklov! 14-21 april blir det dagligen roliga aktiviteter på naturum Hornborgasjön. Påskpyssla, gå på skattjakt och träffa Fru tranan som berättar om sin spännande resa från Spanien till Sverige. Passa dessutom på att få svar på dina ”tusen tranfrågor” och häng med på en naturguidning där du kommer naturen riktigt nära.
Bild på påskpyssel, en kanin och en trana

Under påsklovet blir det dagliga aktiviteter på naturum Hornborgasjön för både gammal som ung. Är du nyfiken på Hornborgasjöns hedersgäster tranorna? Då kan du få svar på dina ”tusen tranfrågor”. Om du dessutom vill veta mer om sjöns alla andra invånare så kommer det erbjudas naturguidning utanför naturum den 18-21 april.   

─ Tranor i all ära men Hornborgasjön har så mycket mer att erbjuda! Vid naturum kan man komma fågellivet riktigt nära genom den handikappanpassade spången som går från naturum ut till den vackra byggnaden Utsikten längst ut på Fågeludden, berättar naturumföreståndare Nina Backlund.  

För naturums yngre besökare blir det skattjakt, påskpyssel och tranteater under veckan.  

─ Fru trana har rest långt för att komma hit och hon längtar efter att få berätta om sina äventyrliga resor och sina vänner, säger Nina. Välkommen till naturum kl. 9-18 den 14-21 april!  

Läs mer på www.hornborga.com

 


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21
 
Kommunikationschef:
Annika Braide
annika.braide@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 43
Mobil: 0736-67 51 88