Effektivt om energi i Västra Götaland

Nu ska ett 40-tal västsvenska fastighetsägare lägga massor av energi på att få energisnålare hus. Arbetet, som ingår i projekt Energiutmaningen, kan leda till att energiförbrukningen i små och medelstora byggnader minskar med en tredjedel – utan att det märks.
Glödlampa med gröna blad i.

I veckan startar utbildningarna i projektet Energiutmaningen. Energiexperter går nu igenom samtliga fastigheter för att hitta dagens energiförluster. Målet är att under året få fram praktiska tips och idéer om hur energianvändningen i fastigheterna kan minska med 20-40 procent. Förväntningarna hos kursdeltagarna är stora.

- Vi märker ett stort intresse för att lära sig mer om nya lagkrav och hur man praktiskt kan genomföra de åtgärder som krävs, säger Göran Löthgren, certifierad energiexpert och en av kursledarna.

Under 2014 kommer fastighetsägare från hela länet att arbeta igenom möjligheterna till energibesparande åtgärder. Sju kurstillfällen och ett antal seminarier är inplanerade. En mätning av dagens energiförbrukning pågår, och ytterligare mätningar görs kontinuerligt tills projektet är färdigt 2015.

- Förhoppningen är att Fastighetsägarna GFR (Göteborg Första regionen) och Länsstyrelsen tillsammans ska ta fram en modell för energibesparing i Sveriges små och medelstora fastigheter, säger Flemming Åkesson, projektledare på Länsstyrelsen.

Likadana utbildningar genomförs på tre orter i Västra Götaland och media är välkomna att delta vid första kurstillfället:

Borås
Tisdag 28 januari kl 13-17, Fastighetsägarna GFR, Sparregatan 20.

Uddevalla
Onsdag 29 januari kl 13-17, Länsstyrelsen Västra Götaland, Skansgatan 3.

Göteborg
Torsdag 30 januari kl 13-17, Fastighetsägarna (GFR), Vasagatan 45.


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21