Orust kommun först i väst med ellånebilar

Nyligen installerade Orust, som första kommun i väst, en snabbladdare för elfordon. Nu blir man första kommun att under en månad förfoga över två elbilar. Ellånebilarna från projektet Infragreen ska bidra till att västsvenska kommuner får en ökad kunskap om denna nya teknik.

Kommunerna har en viktig roll i omställningen av transportsektorn. Orust kommun har under juni månad två elfordon som kommer att användas av olika avdelningar inom kommunen. Bilarna görs tillgängliga genom det Interreg-finansierade projektet Infragreen som på den svenska sidan drivs av Länsstyrelsen i Västra Götalands län och Fyrbodals kommunalförbund.

- Vi är väldigt glada att Orust blir första kommun att testa elbilar. Genom kommunernas pionjärarbete stärks hela Fyrbodal, vilket både gynnar miljö- och näringslivsutvecklingen, säger Martin Carling, ordförande i styrgruppen för Affärsdriven Miljöutveckling på Fyrbodals kommunalförbund. I Orust kommun är man glada över möjligheten att testa elbilarna. Kommunstyrelsens ordförande Lars-Åke Gustavsson säger:

- Orust är en pendlarkommun och många av våra besökare kommer med bil. Ska vi värna vår miljö måste vi använda fordon som drivs av annat än bensin. Orust är dessutom stort och vi står för mycket bilåkande i verksamheterna.

Bilarna lämnas över till Lars-Åke Gustavsson den 3 juni klockan 14:00. De bilar som lånas ut är två Nissan Leaf. Lånesystemet administreras av företaget av Move About.

När: Måndag 3 juni, kl 14:00

Var: Kommunhuset, Henån, Orust


 Kontakta oss

Jakob Lagercrantz
Projektledare
Infragreen
0708-17 38 08  

Karin Stenlund
Fyrbodals kommunalförbund
0703-94 48 39

Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21
 
Anita Nilsson
anita.nilsson@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 46
Mobil: 0736-60 51 18