Glada i hatten – utan alkohol

Snart stundar härliga tider med studenter och skolavslutningsfirande. Nu satsar hela 44 av länets 49 kommuner, tillsammans med Länsstyrelsen, Polisen med flera, att begränsa tillgängligheten till alkohol för ungdomar.
Studenthattar. Foto: Maskot/Folio

– I år är det fler kommuner än någonsin med i den gemensamma satsningen mot langning i länet, säger länssamordnare Lennart Rådenmark.

De 44 kommunerna, Polisen, länsnykterhetsförbundet och Länsstyrelsen samarbetar för att engagera särskilt tonårsföräldrar för att aktivt motverka att ungdomar under 20 år kommer över alkohol.

– Vi behöver hjälpas åt, alla vuxna, att vara med och ta ansvar för att inte alkohol ska nå våra ungdomar, uppmanar länssamordnare Ulrika Ankargren.  

Statens folkhälsoinstitut samordnar den landsomfattande informationsinsatsen Tänk Om. Budskapet riktar sig till alla vuxna med syfte att sprida kunskap till föräldrar och vuxna om tonåringar och alkohol. I vårt län kommer Tänk Om att synas och höras i flera medier, bland annat genom reklam på spårvagnar, bussar, i radio och tidningar.  

Vill du veta mer om på vilket sätt din kommun deltar i det gemensamma arbetet kan du höra av dig till någon av kontaktpersonerna i de 44 kommunerna.


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21
 
Kommunikationschef:
Annika Braide
annika.braide@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 43
Mobil: 0736-67 51 88