Invigning av naturum och besök på Fryshuset och Bräcke

Kronprinsessparet tillbringade två intensiva dagar, 2-3 maj, i sitt hertigdöme Västergötland. Kronprinsessan slog i sista spiken i naturum Vänerskärgården-Victoriahuset och träffade barn och ungdomar på Fryshuset i Göteborg och Bräcke Diakoni.

Som 30-årspresent fick Kronprinsessan Victoria ett naturum vid Läckö Slott. Den 2 maj invigdes det av Kronprinsessparet under pompa och ståt. Läs mer om invigningen av naturum Vänerskärgården-Victoriahuset.

På Fryshuset i Göteborg fick Kronprinsessparet träffa ungdomar som berättade om verksamheten, t.ex. om jobbcoachning, ekonomiskt utsatta barns situation och hedersrelaterat våld. På Bräcke Diakoni fick paret vara med på en sångstund med föräldrar och barn inom förskoleverksamheten och i samtal med pedagoger höra hur verksamheten är upplagd.

 

Kronprinssessparet och flaggviftande åskådare

Många hade mött upp utanför Läckö Slott inför Kronprinsessparet besök. Till vänster Läckö Slotts VD Magnus Lönnroth. I mitten skymtar Göte Bernhardsson, tidigare landshövding i Västra Götalands län och numera ordförande i Stiftelsen Läckö Slott. Foto: Ulf Fabiansson, Läckö Slott.

 

Kronprinssessparet vid invigningen av Victoriahuset

Från invigningen av naturum Vänerskärgården-Victoriahuset och utställningen inomhus. Foto: Ulf Fabiansson, Läckö Slott.

 

Kronprinssessparet, Ann-Christine Bäckström, Lars Bäckström på residenseT

Landshövdingeparet Lars och Ann-Christin Bäckström bjöd på middag på residenset i samband med Kronprinsessparets besök. Det bjöds på blomkål i olika former, sejrygg med morotskräm och citronglass med hasselnötsmousse. Foto: Malin Johansson.  


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21
 
Kommunikationschef:
Annika Braide
annika.braide@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 43
Mobil: 0736-67 51 88