Länets nomineringar till årets Ullbaggar

Nu är Västra Götalands läns Ullbaggekandidater utsedda i tre kategorier. På Landsbygdsgalan i Stockholm i november utses vinnarna.

De utsedda kandidaterna kan gå vidare till nästa omgång där tre kandidater per kategori går vidare till slutomgången. Segraren i respektive klass utses av en nationell jury. Ullbaggarna delas sedan ut vid Landsbygdsgalan 2013 i Berns salonger i Stockholm den 26 november.

Från Västra Götalands län har följande nominerats:

Årets ungdomssatsning: Baldersnäs Horse Event (i Dals Långed)

Motivering: Skapar en unik uppmärksamhet kring arbetet att minska riskerna med fälttävlanssporten, en sport som attraherar unga flickor i hög grad. Ett positivt samarbetsprojekt mellan sju ridklubbar som återskapar tävlingen och begreppet Baldersnäs Fälttävlan med ett nytänk.

Årets landsbygdsföretagare: Knäck & Bräck AB (i Östra Tunhem, Falköping)

Motivering: Har tagit ett stort och snabbt kliv i utvecklingen från att i liten skala baka knäckebröd på tre olika ställen till att starta aktiebolag i egna nybyggda lokaler med bageri och gårdsbutik.Västgötska kulturhistoriska spannmålsprodukter säljs nu på export och de samarbetar med Sveriges kockelit!

Årets landsbygdsinnovation: Tavlebords honungsgård (i Henån)

Motivering: Tavlebords honungsgård har som den första bigård i Sverige ett komplett koncept med biodlingen som en tydlig linje i landsbygdsföretaget. En förebild för många andra runt om i landet som vill göra liknande satsningar.

De nominerade har sökt och fått stöd från landsbygdsprogrammet.


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21
 
Kommunikationschef:
Annika Braide
annika.braide@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 43
Mobil: 0736-67 51 88