Tranans dag hela helgen

För fjärde året i rad arrangeras Tranans dag vid Trandansen, Hornborgasjön. Det blir två dagar, 13-14 april, fyllda med föredrag, guidningar och barnaktiviter med fokus på fåglar, djur och natur.
Två flygande tranor mot blå himmel. Foto: Martin Fransson

– En kall och långsam vår har gjort att tranorna anlänt sent till Hornborgasjön. Kanske blir det första året som trantoppen sammanfaller med tranans dag, säger naturumföreståndare Sofie Lindblom.  

Programmet är fyllt till bredden med barnaktiviteter, guidningar och fågelvärdar på flera platser i reservatet. Vid Trandansen flyttar det under helgen också in en marknadsmässa med fågel- och naturtema.  

– Tranans dag erbjuder något för alla. Både den inbitne fågelskådaren och barnfamiljen på söndagsutflykt kommer hitta spännande aktiviteter vid Hornborgasjön i helgen, säger Kent-Ove Hvass, ordförande i Skövde fågelklubb.  

En nyhet för i år är föredragstältet på trandanskullen. Där kan man lyssna till korta, inspirerande föredrag båda dagarna. Om att räkna fjärilar, smultronställen i trakten, våra rovdjur och hur man ringmärker tranor.  

Tranans dag är ett samarbete mellan ett flertal lokala organisationer. Bland annat Länsstyrelsen i Västra Götalands län och Studiefrämjandet. Huvudarrangörer är Skövde Fågelklubb och Falbygdens Fågelklubb.

Tider och detaljer

Program för tranans dag

Föredragsschema


 Kontakta oss

Falbygdens fågelklubb
ordförande: Åke Abrahamsson
070-660 24 53 ake.p.abrahamsson@telia.com  

Skövde Fågelklubb
Ordförande: Kent-Ove Hvass
0703-93 96 43 kentove.hvass@telia.com

Naturum Hornborgasjön
010-224 50 10
naturum.hornborgasjon@lansstyrelsen.se