Kulturarv på nätet – konferens med hackathon

Kulturarvet tar ytterligare ett språng in i den digitala världen. Den 10-11 april arrangeras DIGIKULT – en praktiskt inriktad konferens om kulturarv på nätet. Samtidigt arrangeras ett hackathon för att ta fram nya webbtjänster med öppen kulturarvsdata.

Det går att finna många guldkorn om kulturarvet på nätet idag. Bilder, texter och data blir mer tillgängliga än någonsin. Olika aktörer arbetar med frågan på olika håll. Sverige arbetar för att bli världsledande på att använda digitaliseringens möjligheter.

Nu arrangerar Länsstyrelsen i Västra Götalands län, tillsammans med Västarvet, Regionarkivet, Kultur i Väst och Wikimedia Sverige, en praktiskt inriktad konferens om kulturarv på nätet. Konferensen vänder sig i första hand till de som arbetar med e-förvaltning, digitalisering och publicering.  

Under konferensen pågår ett hackathon – ett tiotal programmerare får mat, husrum och ett drygt dygn på sig att skapa nya webbtjänster med utgångspunkt ibland annat öppna data, fria bilder och fria mediadatabaser. Startskottet går när konferensen öppnas, och innan den avslutas ska resultaten presenteras.  

Välkomna till DIGIKULT 10-11 april, se program här www.digikult.se.  

 


 Kontakta oss

Stefan Högberg
Regionarkivet Göteborg
0707-92 10 32