Naturum Hornborgasjön öppnar

Nu trotsar vi vintern och slår upp portarna för naturum Hornborgasjön. Lördagen den 16 mars invigs en fotoutställning med bilder på fåglar vid sjön. Det blir mingel med fotograferna och föredrag om fototeknik. På söndag bygger vi fågelholkar ihop med barn som även kan passa på att få en tjusig ansiktsmålning.
Naturum Hornborgasjön

– Nu motar vi vintern i dörren och ser fram emot våren. Från och med lördag håller naturum öppet dagligen fram till den 1 september. Det blir en innehållsrik vår och sommar med många aktiviteter och vi drar igång direkt till nu till helgen. Nytt för i år är att vi samlat alla våra aktiviteter i ett programblad som finns att hämta på naturum eller på vår hemsida, säger naturumföreståndare Sofie Lindblom.

Lördag 16 mars kl. 13:00-15:00

Kom och mingla med fotokunniga fågelskådare, då Skövde fågelklubbs fotogrupp har vernissage av sin fotoutställning med bilder från Hornborgasjön. Dessutom finns klubbens ordförande, Kent-Ove Hvass på plats och håller ett föredrag om fotografering, med tips om hur man blir en bättre naturfotograf, på lördag kl. 14:00. Utställningen visas på naturum fram till slutet av april.  

Söndag 17 mars kl. 12:00-14:00

Än hinner man välkomna trädgårdens småfåglar men en ny fågelholk. Barn är välkomna in att bygga sin egen. Den som vill kan även välkomna våren med ett färgglatt leende då det blir ansiktsmålning inne på naturum.  

Även Café Fågeludden öppnar på lördag och kommer ha samma öppettider som naturum under säsongen. För andra året i rad drivs det av Lena Svedung, tillsammans med dottern Madeleine, som sedan några år driver caféet vid Varnhems klosterkyrka.  

Med information om öppettider och kommande program finns på www.hornborga.com


Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21
 
Kommunikationschef:
Annika Braide
annika.braide@lansstyrelsen.se
Telefon: 010-224 45 43
Mobil: 0736-67 51 88