Miljötänk i tanken

Minska risken för fisken, förändra tänket om tanken.

Du kan göra miljön, människan och din motor en tjänst genom att byta till det miljövänligare bränslet alkylatbensin. Det finns två sorters alkylatbränsle, en för 2-taktsmotorer och en för 4-taktsmotorer. Dessa kan bland annat användas i båtmotorer, gräsklippare, motorsågar, snöskotrar, motorcyklar, gokarts och mopeder.  

Det är skillnad på bensin och bensin. Vanlig bensin innehåller ämnen som är miljöskadliga för både människa och natur, medan alkylatbensin är en av de renaste petroleumprodukterna som du kan köpa - hela 99 % renare än vanlig bensin! I alkylatbensin har giftiga ämnen, såsom det cancerframkallande ämnet bensen, tagits bort. Bensinen tåls att lagra och det går alldeles utmärkt att få igång din motor även efter långa stillastående perioder. Dessutom hålls tändstift och förbränningsrum renare jämfört med om den vanliga bensinen används.  

Ditt val av bränsle är viktigt och påverkar oss alla. Från att du går bakom gräsklipparen till att du dörjar makrill med utombordaren.

Vill du veta mer om var du kan köpa alkylatbensin från pump i Västra Götalands län så har vi sammanställt en förteckning samt åskådliggjort försäljningsställena på en karta nedan.  

Vill du veta mer om alkylatbensin? Gå in på Aspens webbplats.

Förteckning över försäljningsställen

 

Klicka på kartan för att få upp en större bild.

Karta över försäljningsställen