Landsbygdsprogrammet och havs- och fiskeriprogrammet 2014-2020

Det finns många möjligheter för dig som vill bo, arbeta eller driva företag på landsbygden – men även en del utmaningar.
I Sverige finns ett landsbygdsprogram och ett havs- och fiskeriprogram som ska stärka förutsättningarna för alla som bor och verkar på landsbygden.

Vill du vara med och utveckla Västra Götaland? Broschyr med kortfattad information om de båda programmen (pdf, öppnas i ny flik). Illustration: Rebecca Elfast 

Landsbygdsprogrammet och havs- och fiskeriprogrammet gäller under perioden 2014-2020. Programmen investerar i människor och idéer som bidrar till fler jobbtillfällen, stärker företagens konkurrenskraft och främjar samverkan. Programmen ska också bidra till att förbättra service och infrastruktur på landsbygden, stärka livsmedelsnäringen och främja vård av miljön och natur- och kulturvärden. Miljö, hållbar utveckling och innovation är prioriterade områden.

Vi på Länsstyrelsen ska se till att programmen gör så stor nytta som möjligt i Västra Götalands län. Från den här sidan hittar du information om programmen.

Läs mer och sök stöd på Jordbruksverkets webbplats 

Landsbygdsprogrammet 2014-2020

Stöden som går att söka inom Landsbygdsprogrammet

Programmet och pengarna - Jordbruksverkets blogg som på ett lättillgängligt sätt berättar vad som händer med pengarna från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet samt regional- och socialfondsprogrammet för lokalt ledd utveckling.

Du kan även prenumerera på Jordbruksverkets nyhetsbrev om stöd till landsbygden. Då får du snabbt information om aktuella nyheter.

Vill du veta mer?

Vill du vara med och utveckla Västra Götaland? Broschyr med kortfattad information om de båda programmen.

Länsstyrelsens handlingsplan för landsbygdsprogrammet och havs- och fiskeriprogrammet 

Landsbygdsutveckling berör alla - Läs mer om hur dina handlingar och val har betydelse för utvecklingen på landsbygden.

Landsbygd 2050 - vår vision för landsbygden i Västra Götaland

EU-flagga 

 

Är du intresserad av att utveckla landsbygden? Här kan du följa Jordbruksverkets filmserie Chans till finans som visar vad stöden kan betyda för dig. Filmerna kretsar kring mjölkbonden Lena och fiskodlaren Kaj som båda vill utveckla sina verksamheter på landsbygden. 

 

 

 

 

Läs mer på Jordbruksverkets webbplats för att hitta dina möjligheter.