Hjälp med SAM Internet

Lätt och rätt med SAM Internet

​​Hjälp per telefo​​n eller e-post

Om du har dator, tillgång till internet och viss datorvana kan du få hjälp med SAM Internet via telefon. Måndag – fredag klockan 09.00–15.00 på telefonnummer 0771-67 00 00. Du kan även skicka din fråga via mail till: landsbygd.vastragotaland@lansstyrelsen.se

I slutet av ansökningsperioden har länsstyrelsernas gemensamma telefonjour öppet på kvällar och helger. Denna jour kan bara ge svar på hur du gör din ansökan. Inga stödfrågor kan besvaras. Läs mer på Jordbruksverkets webbplats om vilka datum och tider telefonjouren har öppet.

Få hjä​​lp på Länsstyrelsen

På Länsstyrelsen finns det under 2017 ett begränsat antal lånedatorer som du kan boka tid till för att göra SAM ansökan. Vi finns i Borås, Skara och Uddevalla. Detta riktar sig i första hand till dig som har dålig uppkoppling, saknar dator eller saknar möjlighet att skaffa e-legitimation. Du förväntas ha datorvana, om inte, ta med någon som hjälper dig. Ring och boka en tid, du når oss på telefon 0771-67 00 00. 

Kom​​ förberedd

Det är viktigt att du är förberedd när du kommer. Du måste veta vad du ska söka. Du har själv det fulla ansvaret för din ansökan.

En stor skillnad för 2017 jämfört med tidigare år är att du måste ha e-legitimation för att kunna logga in i SAM Internet. Möjligheten att logga in med lösenord har tagits bort.

Du kan använda Mobilt BankID hos Länsstyrelsen för att logga in. Länsstyrelsen kommer kunna hjälpa dig även om du saknar e-legitimation men du behöver dock vara beredd på att besöket kommer ta längre tid än tidigare år. Detta eftersom uppgifterna för inloggning inte kan lösas förrän du är på plats.

Tänk på att

Om du har e-legitimation via Mobilt BankID på din mobiltelefon eller platta så kan du använda den för att logga in på SAM Internet på vilken dator som helst. Du kan då göra ansökan från till exempel en grannes dator.

 

 

Kontakta oss

Ring 0771-67 00 00
Vardagar kl 9-12 och 13-15 

Eller maila Landsbygdsenheten
landsbygd.vastragotaland
@lansstyrelsen.se

Alla papper som rör jordbrukarstöd skickas till:

Länsstyrelsen i Västra
Götalands län
FE 19
Box 204
826 25 Söderhamn