Försäljning av egna varor

Två händer som handlar grönsaker

Det finns många möjligheter för dig som vill sälja dina varor, vare sig det är lufttorkad skinka, hantverk eller sylt. Några exempel är torghandel och marknader, matkassar direkt till konsument, partiförsäljning, näthandel, i en egen eller någon annans gårdsbutik eller till en restaurang.

Olika regler gäller om du säljer dina varor direkt till slutkunden eller via en butik. Marknadsplatser har dessutom egna bestämmelser. Om du är intresserad av att stå på en specifik marknad eller sälja dina varor i en särskild butik kan du vända sig direkt till dem för information om vad som gäller. Tänk på att det kan behövas olika säljinsatser beroende på vilka kunder du vill nå.

Många kommuner är intresserade av att kunna servera mer regionalproducerad mat i skola, vård och omsorg. Mer information om hur upphandling fungerar finns på sidan offentlig upphandling.

Rådgivning och utbildning

Behöver du hjälp med att komma igång med din försäljning eller funderar du över hur du kan nå rätt kundgrupp? Vi samarbetar med Lokalproducerat i Väst, som gärna hjälper dig.

Du kan även kontakta  någon av våra rådgivare Lena Björkqvist eller Anders Ryberg. Kontaktuppgifterna till samtliga rådgivare finns i högerkanten.

Länsstyrelsen har även flera utbildningar inom försäljning. Håll utkik i vår kurskalender eller kontakta Lena Björkqvist 010-224 56 27.

EU-logga