Värna demokratin och motverka våldsbejakande extremism - kunskapsseminarium

Länsstyrelsen i Västra Götalands län bjuder tillsammans med Nationella samordnaren in till ett kunskapsseminarium om våldsbejakande extremism.

Demokratin behöver stärkas och våldsbejakande extremism måste motverkas - i hela samhället. Seminariedagen utgår från praktiska erfarenheter och blir en arena för utbyte av erfarenhet och kunskap. Vi fokuserar på interaktiva övningar där specifika frågor diskuteras, men det finns också utrymme för bredare diskussioner.

Målgruppen för kunskapsseminariet är i huvudsak de lokala samordnarna mot våldsbejakande extremism eller motsvarande funktion i kommunerna. Det är också lämpligt att de lokala aktörerna representeras av ytterligare en funktion inom kommunen som står i nära samarbete med de lokala samordnarna. Vi ser även gärna att representanter för civilsamhället i respektive kommun deltar på seminariet.

Andra viktiga aktörer i arbetet mot våldsbejakande extremism är bland annat socialtjänst, skola, regionala polisen och civilsamhället. Så som: studieförbund, ideella organisationer, idrottsföreningar/förbund samt trossamfund/religiösa föreningar. Vilka även inbjuds att delta med en representant per organisation.

Vi ber därför kommunrepresentanten att bjuda in sina samverkanspersoner från civilsamhället.

Tid och plats

  • Vänersborg den 4 september 2017
    Tid: 10.00-15.00, fika serveras från 9.30
    Plats: Quality Hotel Vänersborg
  • Göteborg den 5 september 2017
    Tid: 10.00-15.00, fika serveras från 9.30
    Plats: Ullevi Restaurang & Konferens, Göteborg

Anmälan

Anmäl dig senast den 19 augusti via länken längst ner på sidan. Samma anmälningsformulär gäller för båda datumen. Du kan bara välja ett datum.  

Vid frågor kontakta Eija Suhonen på Länsstyrelsen i Västra Götalands län.