Jämställdhet till frukost - seminarieserie med jämställdhet i fokus

Välkommen till en seminarieserie med jämställdhet i fokus. Målet är att belysa olika aspekter av hur en jämlik och rättvis fördelning av resurser i det regionala utvecklingsarbetet kan förbättras.

Frukostföreläsningarna arrangeras under hösten 2017 och våren 2018 och är del av ett regeringsuppdrag Västra Götalandsregionen genomför för att skapa jämställd regional tillväxt.

Seminarierna är kostnadsfria och ni bjuds på en god frukost. Det är ett begränsat platsantal per gång. Vänligen meddela om du får förhinder.

Målgrupp: Handläggare av regionala och kommunala utvecklingsmedel, företagsfrämjare, regionutvecklare och andra tjänstepersoner inom relevanta områden.

Tid: 08:30 -09:30 Frukost serveras från 08.00.

Datum och tema:

2 november: Normkritik och intersektionalitet i teori och praktik

Plats: Länsstyrelsen, Södra Hamngatan 3, Göteborg (ingång via receptionen), lokal De La Gardie.

Vilka är "alla" som vi vänder oss till? Hur fördelas resurser? Vad är egentligen problemet? Men vad är egentligen normkritik och intersektionalitet? Föreläsningen ger en inspirerande introduktion i ämnet!

Föreläser gör Sandra Dahlén, en av dem som introducerade begreppet normkritik i Sverige. Idag arbetar hon som utbildare och skribent i frågor som rör jämställdhet, sexualitet och jämlikhet.

Anmälan: Anmäl dig till 2 november via länken längst ner på sidan.