Aktörsforum: Klimatsmart och hälsosam mat

Vi behöver öka takten för klimatomställningen i Västra Götaland. Därför görs nu kraftsamlingen "Klimat 2030 - Västra Götaland ställer om" där livsmedel är ett av fyra prioriterade områden.

Du är hjärtligt välkommen till vårt första möte om Klimatsmart och hälsosam mat, där du är viktig för att vi gemensamt ska ta nya steg i klimatomställningen.

Tid och plats

Tid: Tisdag 28 november kl. 9.30-16.00

Plats: Scandic Europa i Nordstan, Göteborg

Träffen kommer ha fokus på minskat matsvinn och hur vi blir fler som väljer att ge grönsakerna huvudrollen på tallriken. Det blir en chans att få veta mer om:

  • Hur det går att spara pengar och minska miljöpåverkan genom minskat matsvinn.
  • Hur måltiderna blir mer färgglada, lockande och klimatsmarta genom att använda grönsaker på nya sätt.

Du får också möjlighet att träffa andra nyckelpersoner och ta del av goda och inspirerande exempel. Det blir också tillfälle att diskutera nya samverkansmöjligheter så att vi kan göra skillnad tillsammans.

På plats är Jennifer Davis och Britta Florén, samordnare för Klimatsmart och hälsosam mat och med uppgift är att tillsammans med er växla upp klimatarbetet. Det görs med hjälp av er som arbetar för att vi ska få klimatsmart, god och nyttig mat hemma, på restaurang, inom skolor och äldreomsorg.

Varmt välkomna!

Vid frågor kontakta:
Svante Sjöstedt på svante.sjostedt@lansstyrelsen.se eller 0702-638422.