Lieslåtterkurs - Praktisk kurs 3 juli

Ingen annanstans är det så tätt med arter som i en slåtteräng. Våra ängar är helt beroende av återkommande skötselinsatser för att artrikedomen ska bestå. Välkommen på lieslåtterkurs!

Under kursen får du lära dig grunderna i lieslåtter och i hur du får lien vass. Vi går igenom säkerhet och vad som är en bra lie för dig. En slåtterteknik som du kan slå länge och effektivt med får du också möjlighet att öva. Vi vänder oss både till dig som är nybörjare och till dig som vill förbättra din slåtterteknik.

Instruktör, Lennart Johnsson, Ödenäs lieservice.

Inbjudan

Tid: Måndag den 3 juli kl 9.30-15.30

Plats: Kvarnagården, Skene, Mark

Kursavgift Lieslåtterkurs

Kursavgiften är 500 kronor inklusive moms. Förmiddagsfika och enkel lunch ingår. Avgiften faktureras efter kursen. Om du avbokar deltagande efter sista anmälningsdag eller uteblir får du betala kursavgiften.       

Övrig information Lieslåtterkurs  

Ta gärna med egen lie till kurserna. Om du behöver låna en lie, meddela vid anmälan. Det finns ett begränsat antal "låneliar" på kursen. Tips: På kursen berättar vi om vad som är en bra lie, så köp inte en ny lie före kursen.  

Kursen genomförs utomhus så välj kläder efter väder. Fika och enkel lunch serveras på plats. Det finns möjlighet att äta under tak.

Anmälan

Anmäl dig i kurskalendern i Pingpong hos Jordbruksverket (Kursnr 1980). Anmäl dig senast den 26 juni. Begränsat antal platser.

Om det är första aktiviteten du anmäler dig till, välj skapa konto och fyll i dina personuppgifter. Har du redan registrerat ett konto, välj logga in

Har du frågor? 

Om du har frågor kan du kontakta Karin Persson via e-post karin.h.persson@lansstyrelsen.se eller på telefon 010-22 456 01, 0730-59 93 93.