Delregional lanseringsträff, Utmaningar för ett hållbart Västra Götaland i Göteborg

Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen har i samverkan med Västra Götalandsregionen precis avslutat sin turné där det nya åtgärdsprogrammet, Utmaningar för ett hållbart Västra Götaland, har lanserats.

Den 27 februari ägde lanseringsträffen rum i Göteborg och deltog gjorde ca 100 personer från bland annat länets kommuner, högskolor och universitet, ideella organisationer och näringsliv.

I samband med lanseringen av Utmaningar för ett hållbart Västra Götaland så hade filmen om åtgärdsprogrammet premiär. Filmen finns nu även i två olika kortversioner och alla är välkomna att använda sig av filmerna som finns här.

Vad händer nu efter lanseringsträffen?

Länsstyrelsen kommer i april månad att skicka ut brev till åtgärdsprogrammets aktörer med ett uppdrag om att välja vilka åtgärder ni vill arbeta med, ett så kallat åtagande.

Presentationer som hölls under träffen

Övergripande

Länsstyrelsens presentation om åtgärdsprogrammet  

Stolta exempel på åtgärdsarbete från delregionen

GAME

Lerums kommun

Mölndals Stad

Västra Götalandsregionen

Skogsstyrelsen 

Dokumentation från träffen

Under lanseringsträffen fick deltagarna sätta upp klisterlappar vid åtgärderna i åtgärdsprogrammet som dom är intresserade av att arbeta med framöver. Vi har fotat affischerna med åtgärderna och klisterlapparna och ni kan se resultatet här.