Information om burförvaring och transport av hund och katt

Du får normalt inte förvara din hund eller katt i bur och inte heller i bilen när den står still. Du får gärna använda vårt informationsmaterial och/eller våra texter.

Välkommen att använda materialet!

Du får gärna använda materialet om du vill, till exempel för att dela ut information till valpköpare, för att ha med en artikel i din rastidning eller annat. Till höger hittar du länkar till ett informationsblad och en flyer (skriv ut dubbelsidig och vik på mitten) samt till artikeltexter.

Vad gäller?

Kortfattat kan vi säga att en bur inte är någon plats för din hund eller katt. Du får bara ha din hund eller katt i bur vid särskilda tillfällen, och du får aldrig stänga in hunden eller katten i buren hemma. Inte ens för en liten stund!  

Inte heller bilen är någon förvaringsplats för din hund eller katt. Du får inte använda bilen som en bur till hunden eller katten när bilen står still. I samband med transport får du ha din hund eller katt i bilen i max tre timmar efter att du stannat.  

Du kan läsa mer detaljerad information om vad som gäller i vårt informationsblad och artiklar som du hittar till höger. Du får gärna använda materialet om du vill! Du hittar material till höger.

Vilka har fått informationen?

Under 2013 hade vi ett informationsprojekt där vi spred info om detta. Vi kontaktade en rad olika personer och gav dem muntlig och/eller skriftlig information om projektet. Artiklar och information har publicerats här på vår hemsida och i tidningar som till exempel Brukshunden, Pet Scandinavia och rastidningen Pudelnytt. Materialet ligger även på vår webbplats så att det kan laddas ner eller användas för artiklar i till exempel rastidningar.  

Vi har skickat informationsblad och flyers till zooaffärer och försäljare av hund- och kattburar och branschorganisationen Zoorf.  

Vi skickade brev och informationsmaterial till hund- och kattuppfödare som haft minst en kull under 2011, 2012 eller 2013.  

I samband med kennelprojektet har kontrollanterna delat ut informationsbladen till de kennlar som kontrollerats.  

Vi delade också ut informationsblad och flyers till besökare och rasmontrar på My Dog i början av januari.