Unga Sommarlovsentreprenörer fick pris i Västerås

I sommar har 28 ungdomar i Västerås fått chansen att prova på att driva eget företag och den 10 augusti var det avslutning med prisutdelning. Landshövdingen Minoo Akhtarzand delade ut pris till årets bästa sommarentreprenörer.
Gruppbild på sommarlovsentreprenörer och arrangörer

Sommarlovsentreprenör är ett koncept som används på flera ställen i landet och för Västerås är det sjunde året. Deltagarna har själva valt vad de har arbetat med i sitt företag. Till sin hjälp har de fått handledning och ett stipendium på 2000 kronor. Syftet med projektet är att ge ungdomar en möjlighet att prova på hur det är att driva ett eget företag och att vara entreprenör och förhoppningsvis därigenom väcka intresse för att starta ett eget företag i framtiden.

Under avslutningsdagen redovisade ungdomarna sina erfarenheter som sommarlovsentreprenörer och därefter blev det prisutdelning.

I stadshuset i Västerås delade landshövding Minoo Akhtarzand ut priser i tre kategorier:

  • Årets sommarentreprenör 2017
  • Priset för Affärsmässighet 2017
  • Priset för Hållbar utveckling 2017

Årets sommarentreprenör - Erik Bliisi

Förstapriset och själva huvudpriset som bästa entreprenör gick till Erik Bliisi, endast 15 år gammal. Hans affärsidé går ut på att hjälpa företagare att förbättra deras webbplatser, genom att göra dem snyggare och modernare samt genom marknadsföring via sociala medier.

Erik Bliisi tog emot det finaste priset "Årets sommarentreprenör"
​​Priset för Affärsmässighet 2017 gick till Baderkhan Qasem och Shabab Fars och Priset för Hållbar utveckling gick till Stina Åkerlund.