Årets Företagare i Västmanland är Josef Sirugo

13 september delade landshövding Minoo Akhtarzand ut priset Årets företagare i i Västmanland till Josef Sirugo, Sura Bemanning AB. Ceremonin tog plats på Västerås slott.

Företagarna Mälardalen stod för arrangemanget som innebär att Josef Sirugo regionens representant i riksfinalen för Årets Företagargala som går av stapeln i Stockholm stadshus den 13 oktober i år. Han tävlar då om titeln Årets Företagare Sverige 2017.

Vinnaren utsågs tidigare som lokalvinnare i år till Årets Företagare Surahammar 2017.

Motiveringen lyder:
Företaget har genom hårt och metodiskt arbete etablerat sitt företag i kommunen. Företagaren har med engagemang, kreativitet och vilja, skapat ett företag som förser ortens industrier med kompetens i världsklass, från alla världens hörn.

Han är ett lysande exempel på företagande och entreprenörskap och letar lösningar och möjligheter där andra bara ser problem. Med sitt brinnande engagemang har företagaren skapat ett välmående företag som ökar hoppet hos många som står långt ifrån arbetsmarknaden och förser dessutom stora företag med kompetens.

Verksamhetsbeskrivning
Sura Bemanning hyr ut och bemannar företag i Surahammar. De är experter på specialkompetens inom verkstadsindustrin. Sura Bemanning anställer människor som på ett eller annat sätt står utanför den "ordinarie" arbetsmarknaden. Det kan vara pga socialt utanförskap, som t.ex. historik med drogproblem eller fysiska skäl som fysiska handikapp. Dessutom hanterar Josef flertalet nyanlända som får en chans till integration och arbete.


Juryn bestod av:

Landshövdingen Minoo Akhtarzand, Peter Paunovic ledamot Företagarna Mälardalen samt Caroline Drabe, vd Västerås Science Park.

Fakta Årets Företagare:
Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Utmärkelsen Årets Företagare har en lång historia, precis som Företagarna. Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå. De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige som utses under Årets Företagargala i Stockholms stadshus. 

 

Kontakt:
Tess Enarsson, Regionsamordnare, Företagarna Mälardalen
021-450 55 52, tess.enarsson@foretagarna.se