Vårt nyhetsflöde 

Nyheter och pressmeddelanden från Länsstyrelsen Värmland. Sök efter nyheter med fritextfältet eller använd sorteringsmöjligheterna på ämne, datum och nyhetstyp.

Din sökning gav 1177 träffar
 • Länsråd Robert Andrén avslutar sin tjänst på Länsstyrelsen Värmland

  2015-05-25 Pressmeddelande:

  Länsråd Robert Andrén avslutar sin tjänst på Länsstyrelsen Värmland den 31 juli av personliga skäl.

 • Biologiska mångfaldens dag - 22 maj

  Guldsandbi
  2015-05-22

  Syftet med dagen är att informera om den biologiska mångfalden och dess situation i världen idag, vilka utmaningar och hot som finns samt hur vi kan skydda den.

 • Om filmen Jämställdhetsfrågan på P4 Värmland

  Guldsandbi
  2015-05-21

  Lukas Nyström från filmen Jämställdhetsfrågan, blir intervjuad av P4 Värmland efter tisdagens konferens Gen(i)us IV. Medverkar gör även Katarina Jakobsson, Särskilt sakkunnig i jämställdhet vid Länsstyrelsen Värmland och Marianne Nilsson, Genusutvecklare på Region Värmland.

 • Gen(i)us IV - Alla tjänar på jämställdhet - filmen Jämställdhetsfrågan

  Guldsandbi
  2015-05-19

  Under konferensen gen(i)us IV premiärvisades filmen Jämställdhetsfrågan där 17 värmländska män och en värmländsk pojke ger sin syn på jämställdhet.

 • Upphandling: Röjning under rovdjursavvisande stängsel

  Guldsandbi
  2015-05-19

  Länsstyrelsen Värmland erbjuder intresserade entreprenörer att lämna anbud på röjningsuppdrag under godkända rovdjursavvisande stängsel inom Värmlands läns gränser.

 • Gen(i)us IV – Alla tjänar på jämställdhet

  Guldsandbi
  2015-05-18

  Jämställdhet är inte en fråga för kvinnor – det är en fråga för alla. Män och pojkar har också mycket att vinna på ökad jämställdhet. Det är huvudtemat för årets gen(i)us-konferens som Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland gemensamt arrangerar den 19 maj.

 • Upphandling: Omläggning av skiffertaket på Tiskaretjärns bostadshus

  Guldsandbi
  2015-05-12

  Länsstyrelsen Värmland erbjuder intresserade entreprenörer att lämna anbud på byggnadsvårdsåtgärder på Naturvårdsverkets fastighet Tiskaretjärn i Sunne kommun.

 • Rovdjursobservationer under sommarhalvåret

  Guldsandbi
  2015-05-08

  På sistone har vi fått en del frågor kring varför man inte ser observationer av varg som man själv har lagt in på rapporteringstjänsten Rovobs.se. Det beror på att Länsstyrelsen måste försäkra sig om att inte sprida information om lyor och boplatser och under perioden 1 april – 15 augusti är därför ...

 • Översvämningsvandring i Karlstad

  Guldsandbi
  2015-05-07

  Vad händer när Karlstad drabbas av en översvämning? Följ med på en vandring med guide genom centrala Karlstad.

 • Effektivare djurskyddskontroller under 2014

  Guldsandbi
  2015-05-06

  Under 2014 genomförde länsstyrelserna i Sverige 12 820 djurskyddskontroller, visar Jordbruksverkets årliga analys. Kontrollerna har blivit effektivare även om variationerna mellan länen är stora.

 • Åtgärdsprogrammet får både ris och ros i Länsstyrelsens yttrande

  Guldsandbi
  2015-04-30

  Länsstyrelsen har yttrat sig om Vattenmyndigheten Västerhavets remiss. Åtgärdsprogrammet som föreslås är omfattande och ambitionsnivån hög. Prioriteringar och resurser krävs för att rätt åtgärder ska kunna genomföras i våra vatten.

 • TÄNK OM inför Valborg

  Guldsandbi
  2015-04-27

  Alkoholkonsumtionen har sjunkit bland unga vilket är positivt men Valborg är fortfarande ett tillfälle då många unga kommer i kontakt med alkohol för första gången. Som vuxen eller förälder har du där en viktig roll som gränssättare.

 • 100 miljoner kronor från EU till Leaderverksamhet i Värmland

  Guldsandbi
  2015-04-24

  Leader Växtlust och Leader Närheten, båda värmländska leaderområden, har blivit beviljade drygt 85 miljoner kronor från EU. Även Dalsland och Årjäng, samt fiskeområde Vänern, som berör delar av Värmlands län, är tillsammans beviljade nära 50 miljoner kronor.

 • Hur påverkar luften i Värmland barnens hälsa?

  Guldsandbi
  2015-04-24

  Tisdagen den 28 april anordnar Värmlands läns Luftvårdsförbund föreläsningar om luftkvalitet och barnhälsa i Värmland. Förutom redovisning och utvärdering av mätningar av luftföroreningar och markvattnets kvalitet tar vi även särskilt upp luftföroreningars hälsoeffekter med fokus på barn.

 • Regional digital agenda för Värmland presenteras på DigIT Värmland

  Guldsandbi
  2015-04-22

  Hur kan vi i Värmland använda digital teknik för att utveckla länet och därmed öka länets attraktionskraft för människor och företag? Den 29 april presenteras den Regionala digitala agendan för Värmland på DigIT Värmland som hålls på CCC i Karlstad.

 • Tillfällig flytt av Länsstyrelsen Värmland

  Flyttlådor
  2015-04-21

  Under helgen 1-4 maj kommer Länsstyrelsen Värmland att flyttas från Våxnäsgatan 5 och tvärs över gatan till Karolinen på Våxnäsgatan 10. Det är en tillfällig flytt och anledningen är att våra lokaler ...

 • Fortsatta satsningar mot hedersvåld behövs

  Flyttlådor
  2015-04-20

  Fortsatt utbildning, mer lokal samverkan och ett permanent nationellt stödforum. Det är några behov som länsstyrelserna lyfter fram i slutredovisningen av uppdraget att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck.

 • Storövning med höga flöden för ökad krishanteringsförmåga

  Flyttlådor
  2015-04-20

  Den 14 april träffades representanter från cirka 90 organisationer till startmöte i Skövde för att skapa förutsättningar för övningen SAMÖ 2016. Övningen ska bygga på höga flöden och havsvattennivåer som påverkar Värmland och Västra Götaland och som leder till störningar i försörjnings- och transpor...

 • Medborgarskapsceremonier ska anordnas minst en gång per år

  Flyttlådor
  2015-04-20

  Den 1 april 2015 ändrades lagen om svenskt medborgarskap. Ett medborgarskap som grundas på samhörighet. Detta innebär bland annat att varje kommun minst en gång per år ska anordna en medborgarskapsceremoni för att högtidlighålla nya svenska medborgare deras medborgarskap och markera medborgarskapets...

 • Hjälp oss att räkna fåglar i Värmland

  Flyttlådor
  2015-04-09

  Vi söker dig som vill vara med att inventera länets häckfåglar. Du ska ha god kunskap om fåglar som häckar i Sverige, både till utseende och till läte.

Träffar per nyhetstyp

Kontakta oss

Länsstyrelsen Värmland
E-post och växel
varmland snabela lansstyrelsen punkt se¤varmland snabela lansstyrelsen punkt se
010-224 7000

Prenumerera på RSS

För att underlätta har vi satt upp två flöden via Feedburner som du kan prenumerera på via din webbläsare, en rss-läsare, ditt e-postsystem eller dylikt.

Alla nyheter:
http://feeds.feedburner.com/
lansstyrelsenvarmland-nyheter

Enbart pressmeddelanden:
http://feeds.feedburner.com/
SenastePressmeddelanden