Vårt nyhetsflöde 

Nyheter och pressmeddelanden från Länsstyrelsen Värmland. Sök efter nyheter med fritextfältet eller använd sorteringsmöjligheterna på ämne, datum och nyhetstyp.

Din sökning gav 1165 träffar
 • 100 miljoner kronor från EU till Leaderverksamhet i Värmland

  2015-04-24

  Leader Växtlust och Leader Närheten, båda värmländska leaderområden, har blivit beviljade drygt 85 miljoner kronor från EU. Även Dalsland och Årjäng, samt fiskeområde Vänern, som berör delar av Värmlands län, är tillsammans beviljade nära 50 miljoner kronor.

 • Hur påverkar luften i Värmland barnens hälsa?

  2015-04-24

  Tisdagen den 28 april anordnar Värmlands läns Luftvårdsförbund föreläsningar om luftkvalitet och barnhälsa i Värmland. Förutom redovisning och utvärdering av mätningar av luftföroreningar och markvattnets kvalitet tar vi även särskilt upp luftföroreningars hälsoeffekter med fokus på barn.

 • Regional digital agenda för Värmland presenteras på DigIT Värmland

  2015-04-22

  Hur kan vi i Värmland använda digital teknik för att utveckla länet och därmed öka länets attraktionskraft för människor och företag? Den 29 april presenteras den Regionala digitala agendan för Värmland på DigIT Värmland som hålls på CCC i Karlstad.

 • Tillfällig flytt av Länsstyrelsen Värmland

  2015-04-21

  Under helgen 1-4 maj kommer Länsstyrelsen Värmland att flyttas från Våxnäsgatan 5 och tvärs över gatan till Karolinen på Våxnäsgatan 10. Det är en tillfällig flytt och anledningen är att våra lokaler ska renoveras och byggas om.

 • Fortsatta satsningar mot hedersvåld behövs

  2015-04-20

  Fortsatt utbildning, mer lokal samverkan och ett permanent nationellt stödforum. Det är några behov som länsstyrelserna lyfter fram i slutredovisningen av uppdraget att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck.

 • Storövning med höga flöden för ökad krishanteringsförmåga

  2015-04-20

  Den 14 april träffades representanter från cirka 90 organisationer till startmöte i Skövde för att skapa förutsättningar för övningen SAMÖ 2016. Övningen ska bygga på höga flöden och havsvattennivåer som påverkar Värmland och Västra Götaland och som leder till störningar i försörjnings- och transpor...

 • Medborgarskapsceremonier ska anordnas minst en gång per år

  2015-04-20

  Den 1 april 2015 ändrades lagen om svenskt medborgarskap. Ett medborgarskap som grundas på samhörighet. Detta innebär bland annat att varje kommun minst en gång per år ska anordna en medborgarskapsceremoni för att högtidlighålla nya svenska medborgare deras medborgarskap och markera medborgarskapets...

 • Hjälp oss att räkna fåglar i Värmland

  2015-04-09

  Vi söker dig som vill vara med att inventera länets häckfåglar. Du ska ha god kunskap om fåglar som häckar i Sverige, både till utseende och till läte.

 • Upphandling: Brandflyg 2015

  2015-04-08

  Länsstyrelsen Värmlands erbjuder intresserade entreprenörer att lämna anbud på skogsbrandbevakning med flyg i enlighet med förutsättningar angivna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor.

 • Positiva erfarenheter av hur mottagandet av ensamkommande barn fungerar

  2015-04-07

  Många kommuner i Sverige anser att mottagandet av ensamkommande barn och ungdomar fungerar bra. Det visar länsstyrelsernas gemensamma enkätundersökning om mottagande och etablering av nyanlända flyktingar och ensamkommande barn, META 2014.

 • Upphandling: Restaureringsavverkning och röjning på öar i Lurö skärgård

  2015-04-02

  Länsstyrelsen erbjuder intresserade entreprenörer att lämna anbud på restaureringsavverkning och röjning på två öar i naturreservatet Lurö skärgård för att återskapa öppna betesmarker. Omfattar till exempel avverkning av träd som björk, al, asp, gran och tall.

 • Upphandling: Utrustning för naturvårdsbränning

  2015-03-31

  Utrustningen ska kunna lånas ut till entreprenörer för att möjliggöra fler bränningar under högsäsong, men den ska också kunna användas av länsstyrelsens personal i egna bränningar inte bara i skog, utan också för ljungbränning och gräsbränning.

 • Upphandling: Lönekartläggning och analysstöd

  2015-03-31

  Länsstyrelsen Värmland erbjuder intresserade entreprenörer att lämna anbud avseende genomförande av lönekartläggning och analysstöd i enlighet med förutsättningar angivna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor.

 • Kurs i timmerlagning

  Timmer
  2015-03-27

  Har du en bod, ett magasin, en smedja eller något annat äldre uthus där syllstockarna börjar bli dåliga? Då är denna kurs något för dig!

 • Länsstyrelsen Värmland miljödiplomerad

  Timmer
  2015-03-26

  Som tredje länsstyrelse i landet har Länsstyrelsen Värmland nu fått en godkänd miljödiplomering. Länsstyrelsen har sedan hösten 2014 arbetat med att införa miljöledningssystem. Det har bland annat inneburit att identifiera sin miljöpåverkan, att sätta upp miljömål, genomföra åtgärder samt införa rut...

 • Upphandling: Naturvårdsbränning i Natura 2000-områden

  Timmer
  2015-03-26

  Anbudet gäller bränning inom Natura 2000-området Västersjön i Torsby kommun, Harvelsön i naturreservatet Värmlandsskärgården i Grums kommun, samt Kittelfältets naturreservat i Filipstads kommun. Syftet med naturvårdsbränning inom skyddade områden är att upprätthålla eller återskapa naturliga ekosyst...

 • Kurs i gärdesgårdsbygge - Fulltecknad

  Timmer
  2015-03-26

  Vill du lära dig hur man på traditionellt vis bygger en gärdesgård? Då är denna kurs något för dig. Tillsammans bygger vi en långlagd gärdesgård av undertryckt gran, bunden med uppvärmda grangrenar eller kluvna smågranar.

 • Död havsörn i Estland visar att värmlandsfödda örnar rör sig över stora områden

  Timmer
  2015-03-24

  I maj 2013 ringmärktes två unga havsörnar i ett bo i skärgården utanför Kristinehamn. Den ena av ungarna hittades död nu i januari i år på den estniska ön Lilla Rågö. Återfyndet av den här örnen är ett exempel på att unga värmlandsfödda örnar rör sig över till andra sidan Östersjön under sina första...

 • Välkommen till gen(i)us IV

  Timmer
  2015-03-24

  Jämställdhet är en viktig fråga för Värmlands tillväxt och utveckling. Och Värmland ska självklart vara ett attraktivt län att leva och verka i. Nu är konferensen gen(i)us tillbaka för fjärde året i rad.

 • Dags att nomimera årets slåttergubbe!

  Timmer
  2015-03-20

  Länsstyrelsen kommer under 2015 att för femte gången dela ut pris till årets värmländska ängsbrukare. Allmänheten inbjuds nu att lämna in sina nomineringar senast den 16 april.

Träffar per nyhetstyp

Kontakta oss

Länsstyrelsen Värmland
E-post och växel
varmland snabela lansstyrelsen punkt se¤varmland snabela lansstyrelsen punkt se
010-224 7000

Prenumerera på RSS

För att underlätta har vi satt upp två flöden via Feedburner som du kan prenumerera på via din webbläsare, en rss-läsare, ditt e-postsystem eller dylikt.

Alla nyheter:
http://feeds.feedburner.com/
lansstyrelsenvarmland-nyheter

Enbart pressmeddelanden:
http://feeds.feedburner.com/
SenastePressmeddelanden