Vårt nyhetsflöde 

Nyheter och pressmeddelanden från Länsstyrelsen Värmland. Sök efter nyheter med fritextfältet eller använd sorteringsmöjligheterna på ämne, datum och nyhetstyp.

Din sökning gav 1051 träffar
 • Varning klass 2 i Värmland för höga temperaturer

  2014-07-24

  SMHI har utökat till klass 2 varning för extremt höga temperaturer i Värmlands län. Det är den ihållande maxtemperaturen kring 30 grader som föranleder varningen.

 • Eldningsförbud i Värmlands län

  2014-07-23

  Det är mycket torrt i skog och mark och risken för bränder är mycket hög. Från klockan 09.00 torsdag 24 juli råder det eldningsförbud i länets samtliga kommuner. Eldning utomhus är endast tillåten i trädgårdsgrill på egen tomtmark. Eldningsförbudet gäller tills vidare.

 • Stenar läggs tillbaka i Halgån

  2014-07-15

  Länsstyrelsen håller på att restaurera ån genom att lägga tillbaka stenar med mera. Restaureringen sker för att återskapa de miljöer som tidigare fanns innan Halgån flottningsrensades och för att det ska bli mer lax och öring i vattnet.

 • Besök värdefulla naturområden via skärmen

  Ny webbplats
  2014-07-11

  Ta tillfället i akt och vandra i Söderåsens lummiga bokskogar eller i Sareks mäktiga fjäll, uppleva myllrande korallrev i Kosterhavet, böljande sanddyner på Gotska Sandön och trollska skogar i Tiveden...

 • Licensjakt på björn i Värmlands län

  Ny webbplats
  2014-07-11

  Naturvårdsverket har beslutat om licensjakt efter högst två björnar i Värmlands län under 2014 och jaktområdet gäller hela länet. Jakten får bedrivas från och med den 21 augusti till och med den 15 oktober eller till dess att Länsstyrelsen dessförinnan avlyser jakten.

 • #Jämställdhetskalaset under Almedalsveckan

  Ny webbplats
  2014-07-01

  Onsdag den 2 juli arrangeras Jämställdhetskalaset, en heldag om jämställdhet under Almedalsveckan. Praktiker, experter och forskare diskuterar de senaste decenniernas utveckling, dagens jämställdhetsarbete och framför allt: hur jämställdheten ska leva vidare?

 • Ny inventeringsrapport för de stora rovdjuren i Värmland

  Ny webbplats
  2014-06-30

  Nu är den årliga rovdjursinventeringen för Värmlands län genomförd och sammanställd. Rapporten gäller inventeringsperioden 2013/2014.

 • Nyheter i de regionala företagsstöden

  Ny webbplats
  2014-06-30

  I samband med att en ny strukturfondsperiod har införts inom EU så har det även genomförts en del förändringar i de regionala företagsstöden som innebär förändringar i stödområden, stödformer och en administrativ ändring. Nyheterna träder i kraft från den 1 juli 2014.

 • Prins Carl Philip, Hertig av Värmland, gifter sig

  Ny webbplats
  2014-06-27

  Hovet tillkännagav i dag, fredag 27 juni, förlovningen mellan Prins Carl Philip, Hertig av Värmland, och Sofia Hellqvist. Datum för bröllopet är inte fastställt men är planerat att äga rum under sommaren 2015.

 • Kurs i nävertaksläggning

  Ny webbplats
  2014-06-27

  Vi lägger om nävertaket på en lada på traditionellt sätt och diskuterar även historik, materialval m.m. Kursen hålls på finngården Lebbiko i Lekvattnet.

 • Kurs i timmerlagning i augusti

  Ny webbplats
  2014-06-27

  Vi reparerar ett timrat uthus och diskuterar samtidigt byggnadshistoria, virkeskvalitet, redskap, hantverkskunskap och byggnadsteknik.

 • Kurs i timmerlagning i september

  Ny webbplats
  2014-06-27

  Vi reparerar ett timrat uthus och diskuterar samtidigt byggnadshistoria, virkeskvalitet, redskap, hantverkskunskap och byggnadsteknik.

 • Värmland behöver anpassas till ett förändrat klimat

  Ny webbplats
  2014-06-25

  Klimatförändringarna påverkar många samhällssektorer i länet och därför behöver vi anpassa oss för att förebygga skador och lindra negativa konsekvenser. I syfte att vägleda länets olika aktörer har en regional handlingsplan för klimatanpassning tagits fram.

 • Storfors kommun vinnare i energieffektiviseringstävling

  Ny webbplats
  2014-06-25

  För drygt ett år sedan bjöd Länsstyrelsen in samtliga länets kommuner till en tävling i energieffektivisering av kommunhusen. Nu är tävlingen avgjord och som segrare står Storfors kommun.

 • Utvidgat strandskydd – remisstiden avslutad

  Ny webbplats
  2014-06-24

  Remisstiden som gäller det utvidgade strandskyddet för Värmlands län, är avslutad. Länsstyrelsen arbetar nu med att ta fram ett nytt förslag, där synpunkterna från remissinstanserna vägs samman med länsstyrelsens uppdrag om översynen av ett utvidgat strandskydd.

 • Nytt Nordsjöprojekt till Värmland

  Ny webbplats
  2014-06-24

  Länsstyrelsen Värmland har beviljats stöd för ett Nordsjöprojekt som fokuserar på att bygga vidare på Länsstyrelsens och andra Nordsjösamarbetspartners resultat av transnationellt samarbete inom området innovation.

 • Midsommar med landshövdingen

  Ny webbplats
  2014-06-19

  Under midsommarhelgen har du möjlighet att lyssna på landshövding Kenneth Johansson som inledningstalar på Ransäters Hembygdsgård den 20 juni och Ransbysätern den 21 juni.

 • Internationellt pris till värmländsk demokratisamordnare

  Ny webbplats
  2014-06-18

  Den internationella ideella organisationen Lowell Milken Center ger i år sitt pris ”Educator of the year - Europe” till Lars Stiernelöf, demokratissamordnare i Sunne. För att uppmärksamma detta bjöd landshövdingen in Lars med övriga representanter för Sunne kommun, Länsstyrelsen samt Ett öppnare Vär...

 • Ny statistik visar på ojämställdhet i länet

  Ny webbplats
  2014-06-18 Pressmeddelande:

  Idag presenterade Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland fickfaktaboken På tal om kvinnor och män 2014, som beskriver den regionala jämställdhetsstatistiken för Värmland. Statistiken visar att det finns flera utmaningar för att uppnå ett jämställt län.

 • Utmaningar och möjligheter på bostadsmarknaden i länet

  Ny webbplats
  2014-06-18

  Länets befolkning ökar samtidigt som många kommuner upplever brist på bostäder i centralorterna. Trots det är planberedskapen hos kommunerna god och ett stort antal projekt ska påbörjas under 2014. Bostadsprisutveckling, flyktingtillströmning och förbättrade kommunikationer är andra områden som ock...

Träffar per nyhetstyp

Kontakta oss

Länsstyrelsen Värmland
E-post och växel
varmland snabela lansstyrelsen punkt se¤varmland snabela lansstyrelsen punkt se
010-224 7000

Prenumerera på RSS

För att underlätta har vi satt upp två flöden via Feedburner som du kan prenumerera på via din webbläsare, en rss-läsare, ditt e-postsystem eller dylikt.

Alla nyheter:
http://feeds.feedburner.com/
lansstyrelsenvarmland-nyheter

Enbart pressmeddelanden:
http://feeds.feedburner.com/
SenastePressmeddelanden