Vårt nyhetsflöde 

Nyheter och pressmeddelanden från Länsstyrelsen Värmland. Sök efter nyheter med fritextfältet eller använd sorteringsmöjligheterna på ämne, datum och nyhetstyp.

Din sökning gav 1153 träffar
 • Kurs i timmerlagning

  Timmer
  2015-03-27

  Har du en bod, ett magasin, en smedja eller något annat äldre uthus där syllstockarna börjar bli dåliga? Då är denna kurs något för dig!

 • Länsstyrelsen Värmland miljödiplomerad

  Timmer
  2015-03-26

  Som tredje länsstyrelse i landet har Länsstyrelsen Värmland nu fått en godkänd miljödiplomering. Länsstyrelsen har sedan hösten 2014 arbetat med att införa miljöledningssystem. Det har bland annat inneburit att identifiera sin miljöpåverkan, att sätta upp miljömål, genomföra åtgärder samt införa rut...

 • Kurs i gärdesgårdsbygge

  Timmer
  2015-03-26

  Vill du lära dig hur man på traditionellt vis bygger en gärdesgård? Då är denna kurs något för dig. Tillsammans bygger vi en långlagd gärdesgård av undertryckt gran, bunden med uppvärmda grangrenar eller kluvna smågranar.

 • Upphandling: Naturvårdsbränning i Natura 2000-områden

  Timmer
  2015-03-26

  Anbudet gäller bränning inom Natura 2000-området Västersjön i Torsby kommun, Harvelsön i naturreservatet Värmlandsskärgården i Grums kommun, samt Kittelfältets naturreservat i Filipstads kommun. Syftet med naturvårdsbränning inom skyddade områden är att upprätthålla eller återskapa naturliga ekosyst...

 • Död havsörn i Estland visar att värmlandsfödda örnar rör sig över stora områden

  Timmer
  2015-03-24

  I maj 2013 ringmärktes två unga havsörnar i ett bo i skärgården utanför Kristinehamn. Den ena av ungarna hittades död nu i januari i år på den estniska ön Lilla Rågö. Återfyndet av den här örnen är ett exempel på att unga värmlandsfödda örnar rör sig över till andra sidan Östersjön under sina första...

 • Välkommen till gen(i)us IV

  Timmer
  2015-03-24

  Jämställdhet är en viktig fråga för Värmlands tillväxt och utveckling. Och Värmland ska självklart vara ett attraktivt län att leva och verka i. Nu är konferensen gen(i)us tillbaka för fjärde året i rad.

 • Dags att nomimera årets slåttergubbe!

  Timmer
  2015-03-20

  Länsstyrelsen kommer under 2015 att för femte gången dela ut pris till årets värmländska ängsbrukare. Allmänheten inbjuds nu att lämna in sina nomineringar senast den 16 april.

 • Fynd av fågelinfluensa hos svanar i Stockholm

  Timmer
  2015-03-20

  Jordbruksverket meddelar idag att fågelinfluensa H5N8 har upptäckts hos två döda knölsvanar som hittats på Djurgården i Stockholm. Denna typ av virus smittar inte människor utan är en fjäderfäsjukdom.

 • Bidrag till rovdjursstängsel - sök senast 1 april 2015

  Timmer
  2015-03-20

  Det finns medel kvar i det förra landsbygdsprogrammet. Pengarna ska fördelas till startstöd och till bidrag för stängsel för att skydda mot rovdjur. Det finns pengar att söka men ansökan måste vara inkommen till Länsstyrelsen senast den 1 april 2015.

 • Informationsträffar om jordbruksstöden

  Timmer
  2015-03-17

  Det är många förändringar av jordbrukarstöden i år. Du är välkommen till någon av länsstyrelsens informationsträffar.

 • Vi har häckande havsörnar utmed hela Vänerkusten

  Foto: Mikael Solebris
  2015-03-16

  Från den första häckningen 2001 har antalet par ökat till 30 par vid Vänern år 2014. Det är en fantastisk utveckling som verkligen bidrar till skärgårdens värde och örnarna uppskattas av många människ...

 • Författarafton på Residenset

  Foto: Mikael Solebris
  2015-03-05

  Måndagen den 16 mars arrangerar Landshövding Kenneth Johansson tillsammans med Föreningen Värmlandslitteratur årets första författarafton på Residenset. Kvällens föreläsare är Bengt Berg, Maria "Vildhjärta" Westerberg och Johannes Söderqvist.

 • Kurs i underhåll och reparation av skiffertak - FULLTECKNAD – reservlista finns!

  Foto: Mikael Solebris
  2015-03-04

  Har du en bod, ett magasin, en smedja eller någon annan äldre ekonomibyggnad där skiffertaket börjar bli dåligt? Då har du nu chansen att gå en kurs i underhåll och reparation av skiffertak.

 • Länsstyrelsen Värmland deltar i DigIT Värmland – en bred regional kraftsamling kring den digitala omställningen

  Foto: Mikael Solebris
  2015-03-03

  Nu presenteras programmet för DigIT Värmland - en bred regional kraftsamling kring den digitala omställningen som vänder sig till alla leverantörer och användare av digitala lösningar inom näringsliv, offentlighet och universitet. DigIT Värmland hålls onsdag 29 april på Karlstad CCC.

 • Olaglig kameraövervakning på sjukhus och vårdcentraler

  Övervakningskamera
  2015-03-03

  27 procent av 195 granskade vårdinrättningar i landet bedrev olaglig kameraövervakning förra året. Det visar en ny rapport från länsstyrelsernas nationella tillsynsprojekt för 2014.

 • Skyddsnivån för fågelinfluensa är sänkt till nivå 1

  Övervakningskamera
  2015-02-26

  Jordbruksverket beslutade som förebyggande åtgärd i november 2014 att att höja till skyddsnivån 2 mot fågelinfluensa H5N8 för fjäderfä i Sverige. Den höjningen är nu sänkt till nivå 1. Nivån innebär att fjäderfä får gå ut, men att foder och vatten ska ges under tak eller under ett skydd utomhus.

 • Upphandling: Slåtter i tre skyddade områden

  Övervakningskamera
  2015-02-24

  Länsstyrelsen Värmland erbjuder intresserade entreprenörer att lämna anbud på slåtteruppdrag i tre skyddade områden i Värmland.

 • Så kan Värmland göra skillnad i klimatarbetet

  Övervakningskamera
  2015-02-24

  Klimatet förändras. Att mänsklig aktivitet väsentligt bidrar till förändringarna kan nu anses stå utom allt rimligt tvivel. För att motverka klimatförändringarna behöver samhället ställas om till betydligt lägre utsläpp av växthusgaser och kraftigt ökad energi- och resurseffektivitet. Detta gäller s...

 • Lär dig mer om systemet VISS

  Övervakningskamera
  2015-02-23

  VattenInformationsSystem Sverige (VISS) innehåller information om Sveriges större sjöar, vattendrag, grundvatten och kustvatten. Vi erbjuder webbutbildningar i VISS under mars månad för kommuner, vattenråd och intresserad allmänhet.

 • Varierande stöd till föräldrar med barn i tonåren

  Övervakningskamera
  2015-02-17

  Att vara förälder till en tonåring kan både vara underbart och svårt. Det stöd som föräldrar erbjuds varierar mellan kommuner - det visar en kartläggning som Sveriges 21 länsstyrelser i dagarna lämnat till Regeringskansliet.

Träffar per nyhetstyp

Kontakta oss

Länsstyrelsen Värmland
E-post och växel
varmland snabela lansstyrelsen punkt se¤varmland snabela lansstyrelsen punkt se
010-224 7000

Prenumerera på RSS

För att underlätta har vi satt upp två flöden via Feedburner som du kan prenumerera på via din webbläsare, en rss-läsare, ditt e-postsystem eller dylikt.

Alla nyheter:
http://feeds.feedburner.com/
lansstyrelsenvarmland-nyheter

Enbart pressmeddelanden:
http://feeds.feedburner.com/
SenastePressmeddelanden