Vårt nyhetsflöde 

Nyheter och pressmeddelanden från Länsstyrelsen Värmland. Sök efter nyheter med fritextfältet eller använd sorteringsmöjligheterna på ämne, datum och nyhetstyp.

Din sökning gav 1067 träffar
 • Nationell samverkan ska underlätta för skogsägare

  2014-09-01

  Anmälningar och ansökningar ska bli smidigare för skogsägare. Det är målet för ett samarbete mellan Skogsstyrelsen och Länsstyrelserna, som i torsdags presenterades för Landsbygdsdepartementet.

 • Försvarsministern besökte Krisitnehamns kommun

  2014-08-27

  Onsdag 27 augusti besökte försvarsminister Karin Enström Kristinehamns kommun för att bilda sig en uppfattning om hur översvämningen hanterades och hur efterarbetet fortskrider.

 • Översvämmad jordbruksmark – hur påverkas jordbrukarstöden?

  2014-08-26

  I reglerna för EU-stöd till jordbruket finns begreppet force majeure. Allvarliga händelser som inte kunde förutsägas när stödansökan lämnades in kan bedömas som force majeure.

 • Beslut om kräftpest

  2014-08-25

  Länsstyrelsen Värmland har beslutat att ett visst område i Säffle kommun ska förklaras som kräftpestsmittat.

 • Workshop med By- och Borgviksälvens vattenråd

  2014-08-22

  Hur tar vi tillvara på våra vattenresurser? Länsstyrelsen Värmland och By- och Borgviksälvens vattenråd bjuder in till en workshop den 17 september för att ta del av dina åsikter, kunskaper och förslag på vilka åtgärder som behövs för att uppnå en bra vattenmiljö.

 • Regnkaos i Kristinehamn

  2014-08-21

  Kristinehamn har i dag drabbats av ett omfattande regnoväder som orsakar stora problem.

 • Kräftpest konstaterad i Värmland

  2014-08-20

  Länsstyrelsen i Värmlands län har beslutat att ett visst område i Årjängs kommun förklaras kräftpestsmittat

 • Vattenskyddsseminarium

  2014-08-20

  För att kunna utveckla och effektivisera arbetet med att förvalta våra vatten, behöver flera aktörer involveras i samverkan och dialog. Hur kan vi samarbeta och göra lika? Vad kan vi förenkla? Den 23 september bjuder därför Länsstyrelsen Värmland och Havs- och vattenmyndigheten bjuder in till en te...

 • Nu börjar björnjakten i Värmland

  2014-08-19

  På torsdag den 21 augusti börjar björnjakten i Sverige. Naturvårdsverket har beslutat om licensjakt efter högst två björnar i Värmlands län under 2014 och jaktområdet gäller hela länet. Jakten får bedrivas från och med den 21 augusti till och med den 15 oktober eller till dess att Länsstyrelsen dess...

 • Konferens om hälsofrämjande skolutveckling i Värmland

  2014-08-18

  Tisdagen den 19 augusti håller Skolverket i samverkan med Länsstyrelsen Värmland en regional konferens om lärande, hälsa och ANDT-undervisning (Alkohol, Narkotika, Dopning och Tobak) och dess inverkan på en hälsofrämjande skola. Konferensen inleds av landshövding Kenneth Johansson och syftet är att ...

 • Fredmonumentet i Morokulien firar 100 år

  2014-08-15 Pressmeddelande:

  För att fira den 200-åriga freden mellan Sverige och Norge samt 100-års jubileet av invigningen av Fredsmonumentet i Morokulien, anordnas under helgen den 15-17 augusti en fredsfest i Morokulien. Landshövding Kenneth Johansson, Sveriges talman och representanter från Länsstyrelsens Internationella s...

 • Workshop med Alstersälvens vattenråd

  2014-08-14

  Vad är den viktigaste vattenfrågan att fokusera på för Alstersälvens avrinningsområde? Vattenmyndigheten och Länsstyrelsen vill ha hjälp att prioritera och behöver din kunskap. Den 4 september bjuder vi därför in till en workshop för att ta del av dina kunskaper och åsikter om vad som behöver priori...

 • Information om bredbandsstöd för landsbygden 2014-2020

  2014-08-12

  Länsstyrelsen anordnar två informationsträffar om villkor och prioriteringar gällande bredbandsstödet i det kommande Landsbygdsprogrammet.

 • Röjning av nedfallna träd på Långön

  2014-08-08

  Länsstyrelsens personal arbetar med att ta ner farliga träd på Långön i Kristinehamns skärgård.

 • Samarbete för att stödja under branden

  2014-08-07

  Länsstyrelsen i Västmanland får nu extra personal från övriga länsstyrelser för att stärka sin krisorganisation. Eftersom arbetet kommer att pågå under en längre tid krävs det stora resurser, bland annat för kommunikation, samordning och ledning.

 • Eldningsförbud upphör

  2014-08-05

  Eldningsförbudet i länet hävs från och med tisdagen den 5 augusti klockan 18.00.

 • Prova på livet på en säter

  2014-07-31 Pressmeddelande:

  Har du funderat på hur det är att vara på en säter/fäbod under sommaren? Vill du lära dig mer om livet och sysslorna som hör till? Då ska du passa på att besöka Kårebolssätern i Stöllet, den ena av Värmlands blott två kvarvarande sätrar där djuren betar fritt ute i skogen runt sätervallen. Den 3 aug...

 • Varning klass 2 i Värmland för höga temperaturer

  2014-07-24

  SMHI har utökat till klass 2 varning för extremt höga temperaturer i Värmlands län. Det är den ihållande maxtemperaturen kring 30 grader som föranleder varningen.

 • Eldningsförbud i Värmlands län

  2014-07-23

  Det är mycket torrt i skog och mark och risken för bränder är mycket hög. Från klockan 09.00 torsdag 24 juli råder det eldningsförbud i länets samtliga kommuner. Eldning utomhus är endast tillåten i trädgårdsgrill på egen tomtmark. Eldningsförbudet gäller tills vidare.

 • Stenar läggs tillbaka i Halgån

  2014-07-15

  Länsstyrelsen håller på att restaurera ån genom att lägga tillbaka stenar med mera. Restaureringen sker för att återskapa de miljöer som tidigare fanns innan Halgån flottningsrensades och för att det ska bli mer lax och öring i vattnet.

Träffar per nyhetstyp

Kontakta oss

Länsstyrelsen Värmland
E-post och växel
varmland snabela lansstyrelsen punkt se¤varmland snabela lansstyrelsen punkt se
010-224 7000

Prenumerera på RSS

För att underlätta har vi satt upp två flöden via Feedburner som du kan prenumerera på via din webbläsare, en rss-läsare, ditt e-postsystem eller dylikt.

Alla nyheter:
http://feeds.feedburner.com/
lansstyrelsenvarmland-nyheter

Enbart pressmeddelanden:
http://feeds.feedburner.com/
SenastePressmeddelanden