Nyheter 

Här hittar du nyheter från alla länsstyrelser, både regionala och gemensamma.

Urval: Livsmedelskontroll, 2011Rensa urval
Din sökning gav 5 träffar
  • Fetaost och parmaskinka är inte alltid fetaost och parmaskinka

    2011-12-02 Pressmeddelande:

    Kommunerna i Örebro län är klara med ett stort kontrollprojekt bland länets restauranger Syftet har varit att ta reda på om gästen kan lita på att de som står på menyn verkligen är det som de får på tallriken. Och om det går att spåra produkterna till sitt ursprung. Nu kan Länsstyrelsen, som samo...

  • Höga dioxinhalter i sik från Vänern

    2011-11-04

    Dioxinhalter som ligger fyra gånger högre än gränsvärdet har uppmätts i sik fångad i Vänern. Det är Livsmedelsverket som genomfört provtagningarna och informationen nådde Länsstyrelsen den 2 november. Konsekvensen av de höga dioxinvärdena är att sik fångad i Vänern inte får säljas. Länsstyrelsen har...

  • Hur står det till med isen och vattnet på restaurangerna?

    Isbitar
    2011-10-24

    PRESSINBJUDAN. Länets kommuner har tillsammans med Länsstyrelsen kontrollerat kvaliteten på is och dricksvatten som tillhandahålls av restauranger och hotell. Resultatet visar att ett stort antal av p...

  • Länsstyrelsen fokuserar på fårhållning

    Får
    2011-01-19

    Vid förra årets kontroller upptäckte Länsstyrelsen ovanligt mycket brister i fårbesättningar. Avdelningen för landsbygd kommer därför under den närmaste tiden att på flera olika sätt jobba med att för...

  • Ny version av kontrollplanen för livsmedelskedjan

    Får
    2011-01-13

    Åtgärder för att trygga kompetensen hos inspektörer, smidigare riskklassning av livsmedelsföretag, bättre rapport- och uppföljningssystem för livsmedelskontrollen, utvecklad kontroll av hantering av veterinärmedicinska preparat. Det är några av de åtgärder som ingår i Sveriges uppdaterade kontrollpl...