Nyheter 

Här hittar du nyheter från alla länsstyrelser, både regionala och gemensamma.

Urval: Människa & samhälle, KrisberedskapRensa urval
Din sökning gav 748 träffar
 • Lägesbild för flyktingsituationen i Dalarna v. 48

  2015-11-27

  Flyktingsituationen påverkar i olika grad samhällsviktiga verksamheter och det råder högt tryck i många dalakommuner när det gäller ensamkommande barn. Boendefrågan är fortsatt problematisk och lagkrav kan inte uppfyllas i alla delar inom socialtjänst, överförmyndarverksamheten och skolan.

 • Kartläggning av frivilliga hjälpresurser

  Kartläggning av frivilliga hjälpresurser
  2015-11-26

  I takt med att allt fler människor på flykt nu kommer till Sverige så ökar behovet av frivilliga hjälpinsatser. Det är också många personer som vill hjälpa till på olika sätt.

 • Lägesbild flyktingsituationen i Västmanland v 47

  Kartläggning av frivilliga hjälpresurser
  2015-11-23

  Den 20 november fanns, enligt uppgift från Migrationsverket, 5700 asylsökande i Västmanland. Kommunerna och landstinget uppger att läget fortsatt är ansträngt. Framför allt är läget för socialtjänsten mycket allvarligt, i synnerhet vad gäller mottagandet av ensamkommande barn. Flera kommuner har til...

 • Tillfälliga akutboenden aktiverade i Kronoberg under helgen

  Kartläggning av frivilliga hjälpresurser
  2015-11-22

  Under gårdagen, den 21 november, kom en hemställan till Länsstyrelsen i Kronoberg via MSB att stötta Migrationsverket i syd att ta fram 150 tillfälliga akutplatser.

 • Nätverksträff sätter fokus på flyktingsituationen

  Länsstyrelsen Skåne träffade Skånes kommuner för att diskutera tillsynsvägledning.
  2015-11-20

  Länsstyrelsen Skåne träffade i dag Skånes kommuner för att diskutera tillsynsvägledning inom byggområdet. - Flyktingsituationen gör att många frågor kring tillämpningen av plan- och bygglagen kommer...

 • Lägesbild för flyktingsituationen i Dalarna v 47

  Länsstyrelsen Skåne träffade Skånes kommuner för att diskutera tillsynsvägledning.
  2015-11-20

  Flyktingsituationen påverkar i olika grad samhällsviktiga verksamheter. Det är fortsatt ett högt tryck avseende ensamkommande barn och boendefrågan är fortsatt problematisk i länet.

 • Länsstyrelsens arbete kopplat till höjd säkerhetsnivå i landet

  Länsstyrelsen
  2015-11-19

  Under onsdagen fattade Säkerhetspolisen beslutet att höja hotnivån när det gäller terrorism riktad mot Sverige. För Länsstyrelsens del innebär det att vi noga följer utvecklingen med förstärkt omvärld...

 • Så ska platser för nyanlända och ensamkommande barn fördelas

  Malmö Central. Foto: Tomislav Stjepic
  2015-11-18

  Nästa år behöver 21 700 nyanlända invandrare hjälp att hitta en bostad. Dessutom behövs totalt 40 000 platser för asylsökande ensamkommande barn. Nu har Arbetsförmedlingen, länsstyrelserna och Migrati...

 • Lägesbild flyktingsituationen i Västmanland v 46

  Malmö Central. Foto: Tomislav Stjepic
  2015-11-16

  Den 13 november fanns, enligt uppgift från Migrationsverket, 5250 asylsökande i Västmanland. Kommunerna och landstinget uppger att läget fortsatt är ansträngt. Bland annat är läget för socialtjänsten mycket allvarligt, bristen på tolkar är stor och trycket på landstingets asyl- och integrationshälsa...

 • Lägesbild för flyktingsituationen i Dalarna v 46

  Malmö Central. Foto: Tomislav Stjepic
  2015-11-12

  Den 11 november fanns 6 400 inskrivna asylsökanden i Dalarna, enligt Migrationsverkets uppgifter. Flyktingsituationen påverkar i olika grad samhällsviktiga verksamheter. Det är fortsatt ett högt tryck avseende ensamkommande barn och boendefrågan är fortsatt problematisk i länet.

 • Lägesbild flyktingsituationen i Västmanland v 45

  Malmö Central. Foto: Tomislav Stjepic
  2015-11-09

  Den 4 november fanns, enligt uppgift från Migrationsverket, 5528 asylsökande i Västmanland, varav 545 ensamkommande barn. Kommunerna och landstinget uppger att läget är ansträngt, framför allt för socialtjänst, överförmyndarverksamhet och skola.

 • Stormvarning över västra Kronoberg

  Malmö Central. Foto: Tomislav Stjepic
  2015-11-07

  Uppdaterad 2015-11-08 Klass 2-varningen över västra Kronoberg har under söndagsmorgonen reviderats till en klass 1-varning. Vindförhållandet gäller hela Kronobergs län.

 • Var försiktig i naturreservaten efter stormen

  Storm
  2015-11-07

  Efter stormen Freja den 7-8 november finns det risk för stormfällen i naturreservaten. Var försiktig när du är ute.

 • Landshövdingen besökte flykting- och asylboenden i Hedemora kommun

  Ylva Thörn tillsammans med företrädare för Hedemora kommun
  2015-11-06

  Igår, torsdagen 5 november besökte landshövding Ylva Thörn Hedemora kommun för att diskutera kommunens flykting – och asylsituation. Besök gjordes på de två asylboendena i Garpenberg och Långshyttan.

 • Länsstyrelsen Västra Götaland deltar i kärnkraftsövning Gripen

  Krisövning Gripen
  2015-11-04

  Torsdagen den 5 november deltar ett sextiotal medarbetare på Länsstyrelsen Västra Götaland i en kärnkraftsövning. Då övas på ledning, samverkan och kommunikation vid en utrymning av området närmast Ri...

 • Stort behov av boende för ensamkommande

  Bäddar på golv
  2015-11-04 Pressmeddelande:

  – Vi vill tacka alla frivilliga personer och organisationer. Det är viktigt att de hjälper till. Det sa Jörgen Leding, Migrationsverket, på måndagens länsmöte om flyktingsituationen.

 • Övning Gripen fortsätter

  utrymning
  2015-11-04

  Nu fortsätter övning Gripen med en stor stabsövning på flera platser runt om i Hallands län och Västsverige. Scenariot är att runt 20 000 människor måste utrymmas efter en olycka på Ringhals.

 • Länsstyrelsen sätter upp samordningsstab för flyktingfrågan

  Familj som går utanför bostadshus
  2015-11-03

  Idag, den 3 november, startar arbetet i den samordningsstab som Länsstyrelsen Dalarna sätter upp för att arbeta med flyktingfrågan i länet.

 • Lägesbild flyktingsituationen vecka 45

  Familj som går utanför bostadshus
  2015-11-03

  Vi sammanfattar läget i Örebro län angående flyktingsituationen.

 • Mer regn och mer värme i Uppsala län

  Sol och moln
  2015-11-02

  Uppsala län kommer att bli varmare och våtare. Det visar en ny analys som Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI, har tagit fram.