Nyheter 

Här hittar du nyheter från alla länsstyrelser, både regionala och gemensamma.

Urval: Människa & samhälle, KrisberedskapRensa urval
Din sökning gav 591 träffar
 • Konferens om skogsbranden

  2014-10-27

  Välkommen till en konferens om skogsbranden i Västmanland. Alla som deltog i arbetet och samtliga berörda ges möjlighet att dela bilder och reflektera tillsammans i avvaktan på lärande från kommande utvärderingar och utredningar.

 • Nattens regn skapar bekymmer i Bohuslän

  2014-10-25

  Nattens kraftiga regn i mellersta och norra Bohuslän har skapat en del bekymmer. Det är för närvarande (mitt på dagen, lördag) problem med trafiken längs Bohusbanan, E6:an och ett flertal mindre vägar.

 • Högt vattenläge i Klarälven och vattendrag

  2014-10-25

  Med anledning av det ihållande regnandet den senaste tiden är det högt vattenläge längs älven, och vi har en varning klass 2 i övre delen av Uvån uppströms sjön Ämten, Hagfors kommun, samt varning klass 1 för små vattendrag i länet. Var uppmärksam på egendom och fastigheter utefter älven eftersom ni...

 • SMHI varnar för höga vattennivåer i Bohuslän

  SMHI varnar för höga vattennivåer i Bohuslän
  2014-10-24

  SMHI har gått ut med en klass 2-varning för höga vattennivåer i Bohuslän, norr om Göteborg. Klass 2-varningen gäller för små vattendrag, främst vid kusten. I stora och medelstora vattendrag gäller kla...

 • Filmer från konferensen "Hur hanterar vi social oro i Västmanland?"

  Foto från paneldiskussion.
  2014-10-16

  Konferensen, som lockade ett 150-tal deltagare från hela länet, är en del i Länsstyrelsens pågående arbete om sociala risker/social oro. Syftet med konferensen var att belysa olika perspektiv på socia...

 • Vi vill tacka dig för arbetet i samband med skogsbranden

  Foto från brandområdet
  2014-10-16

  Genom en ceremoni på Aros Congress Center vill vi tacka dig som på något sätt deltagit i arbetet med skogsbranden i Västmanland. Länsstyrelsen, berörda kommuner och räddningstjänster vill med ceremoni...

 • Ersättning för skador på privat tomtmark i samband med räddningsinsats

  Foto från brandområdet
  2014-10-15

  Under räddningsinsatsen vid skogsbranden i Västmanland uppstod det skador på en del privata tomter, bland annat fälldes en del träd. Länsstyrelsen har nyligen beslutat att ta hela kostnaden för att återställa tomtmark efter de skador som räddningsinsatsen orsakat.

 • Reflektioner efter skogsbranden - konferens 24 november

  Konferens 24 november
  2014-10-13

  Det unika samarbetet som ägde rum under skogsbranden är temat på en konferens den 24 november i Västerås. Boka in datumet redan nu.

 • Vad hände på konferensen "Hur hanterar vi social oro i Västmanland?"

  Foto av paneldebattörer.
  2014-10-08

  Konferensen, som lockade ett 150-tal deltagare från hela länet, är en del i Länsstyrelsens pågående arbete om sociala risker/social oro.

 • Jakt och säkerhet i det branddrabbade området

  Älgtjur på väg genom en åker
  2014-10-07

  Den 13 oktober startar älgjakten i länet. Länsstyrelsen avråder de jaktlag som vanligtvis jagar i det område som berörts av skogsbranden från jakt på grund av faran att vistas i området.

 • Vad händer när bensinpumpen sinar? – Samhällets sårbarhet vid bränslebrist

  Bild på bensinpump, ambulans och skördetröska
  2014-10-06 Pressmeddelande:

  Vad händer om Uppsala plötsligt står utan olja och bensin? Hur påverkas samhället? Är vi förberedda? Med konferensen ”Vad händer när bensinpumpen sinar?”, tisdagen den 7 oktober på Uppsala slott, vill...

 • Regional krisövning 2 oktober

  Bild på bensinpump, ambulans och skördetröska
  2014-10-01

  Den 2 oktober genomförs den regionala samverkansövningen "Yrkurs" i Västernorrland.

 • Kurs i samverkan vid katastrofer

  Helikopter
  2014-09-30

  Länsstyrelsen genomför 6–9 oktober den årliga kursen i samverkan vid katastrofer och stora olyckor. Deltagare från bland annat polis, räddningstjänst, sjukvården, trafikaktörer, förvarsmakten och ...

 • Bekräftat jordskalv med troligt epicentrum i Moratrakten

  Fågelperspektiv över Östersund och Storsjön.
  2014-09-15 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen har fått tips angående en kraftig skakning och något som upplevs som ett jordskalv på flera platser i länet.

 • Förlängning av skogsbrandbevakning med flyg

  Fågelperspektiv över Östersund och Storsjön.
  2014-09-15

  Länsstyrelsen förlänger skogsbrandbevakningen med flyg fram till 30 september 2014.

 • Flygkalkning av försurade sjöar i Fagersta, Norberg, Sala och Surahammar

  Fågelperspektiv över Östersund och Storsjön.
  2014-09-12

  Kalkningen sker via helikopter under vecka 38. Vi vill förtydliga att kalkningen inte har något samband med brandsläckningen, utan är något som sker årligen.

 • Förlängning av skogsbrandbevakning med flyg

  Fågelperspektiv över Östersund och Storsjön.
  2014-09-12

  Säsongen för skogsbrandbevakning med flyg är normalt 1 maj till 31 aug i Gävleborg. Då vi fick in varmare väder och högre brandriskprognoser efter sistnämnda datum, förlängdes beredskapen för skogsbrandflyget till den 22 september.

 • Räddningsinsatsen avslutas

  Fågelperspektiv över Östersund och Storsjön.
  2014-09-11 Pressmeddelande:

  Nu avslutar räddningsledare Lars-Göran Uddholm räddningsinsatsen för skogsbranden i Västmanland. Brandområdet är dock fortfarande avspärrat för allmänheten. – Det är bra att vi nu har fått till ett ordnat avslut tillsammans med bland annat markägarna, säger landshövding Ingemar Skogö.

 • Naturreservat i brandområdet

  Fermansbo urskog efter branden
  2014-09-10

  Skogsbranden som drabbade Västmanland kommer att påverka både natur och människor under lång tid framöver. Frågan om framtida naturskydd i den branddrabbade skogen har engagerat och intresserat många...

 • Avbrända rötter och fallande träd i brandområdet

  Björkar med avbrunna rötter
  2014-09-09

  Faran för fallande träd är i det branddrabbade området i Västmanland är mycket stor. Anledningen är att rötterna har brunnit upp och träden inte längre har något fäste i marken.