Nyheter 

Här hittar du nyheter från alla länsstyrelser, både regionala och gemensamma.

Urval: Människa & samhälle, KrisberedskapRensa urval
Din sökning gav 603 träffar
 • God krisberedskap i Stockholms län

  Tankbil i tät trafik i Stockholms innerstad
  2014-11-21

  Länets förmåga att hantera allvarliga händelser är förhållandevis god. Det framgår av den risk- och sårbarhetsanalys som Länsstyrelsen har överlämnat till regeringen. – God beredskap är en nöd...

 • Fjäderfä ska hållas inomhus på grund av fågelinfluensa

  Tankbil i tät trafik i Stockholms innerstad
  2014-11-18

  Jordbruksverket har som förebyggande åtgärd beslutat att höja skyddsnivån mot fågelinfluensa H5N8 för fjäderfä i Sverige. Höjningen av skyddsnivån innebär bland annat att fjäderfä ska hållas inomhus. Beslutet omfattar all hållning av fjäderfä i hela landet.

 • Stämningsfull ceremoni för skogsbrandens hjältar

  Tackceremonin på ACC
  2014-11-18

  Igår samlades 800 personer på Aros Congress Center i Västerås för att uppmärksamma och minnas räddnings- insatsen av skogsbranden i Västmanland sommaren 2014.

 • Säkerhetsåtgärder efter utbrott av fågelinfluensa i europeiska länder

  Frigående tupp och hönor
  2014-11-18

  Jordbruksverket har som förebyggande åtgärd beslutat att höja skyddsnivån mot fågelinfluensa H5N8 för fjäderfä i Sverige.

 • Jordbruksverket höjer skyddsnivån mot fågelinfluensa

  Fåglar
  2014-11-18

  Jordbruksverket har som förebyggande åtgärd beslutat att höja skyddsnivån mot fågelinfluensa H5N8 för fjäderfä i Sverige.

 • Fågelinfluensa - säkerhetsåtgärder för svenska fjäderfä

  Hönor
  2014-11-18

  Information från Jordbruksverket: Jordbruksverket har som förebyggande åtgärd beslutat att höja skyddsnivån mot fågelinfluensa H5N8 för fjäderfä i Sverige. Fågelinfluensan är en allvarig djursjukdo...

 • Länsstyrelsen, länets kommuner, räddningstjänster och polismyndigheten genomför en kriskommunikationsövning

  Hönor
  2014-11-13

  I Gävleborgs län genomförs en kriskommunikationsövningen, X-ray, under veckorna 46 - 49. Denna övning är framtagen i ett projekt som Länsstyrelsen driver inom ramen för farliga ämnen (CBRNE)*. Projektets syfte är företrädelsevis att öka länets förmåga hos blåljusmyndigheterna att hantera en händelse...

 • Länets beslutsfattare samlas på krisberedskapskonferens i Gimo

  Entré Giomokonferens
  2014-11-06

  Det instabila säkerhetsläget i öst och sommarens förödande skogsbrand i Västmanland står på agendan när länets beslutsfattare samlas på Länsstyrelsens krisberedskapskonferens i Gimo.

 • Upplev konferensen om drivmedelsbrist igen!

  bensinpump
  2014-11-05

  Nu kan du ta del av konferensen Vad händer när bensinpumpen sinar? Hur drabbas samhället vid en hastigt uppkommen brist på fossil energi? Hur kan samhället förbereda sig och minska sårbarheten?

 • Stora snömängder väntas i länet

  bensinpump
  2014-11-04

  Från tisdag eftermiddag, den 4 november, fram till natten mot onsdag förväntas det falla stora mängder snö i länet.

 • Snöfall och kraftigt snödrev i norra Västerbotten

  bensinpump
  2014-11-03

  SMHI har gått ut med en vädervarning klass 2 då det väntas snöfall med snödrev och kraftig drivbildning under tisdag eftermiddag. Varningen gäller fram till och med natten mot onsdag.

 • Informationsmöte i Dalarnas län om Ebola

  bensinpump
  2014-11-03 Pressmeddelande:

  Tisdag den 4 november genomför Landstinget Dalarna och Länsstyrelsen Dalarna ett informationsmöte och en frågestund om Ebola för länets krishanteringsaktörer.

 • Inbjudan - Konferens om skogsbranden

  bensinpump
  2014-10-27

  Arbetar du med krishantering i någon form är du välkommen att ta del av reflektioner och gemensamma bilder från de som deltog i arbetet med skogsbranden i Västmanland. På konferensen medverkar de som deltog i arbetet och de som berördes av branden.

 • Högt vattenläge i sjöar och vattendrag

  bensinpump
  2014-10-25

  [Uppdatering] Med anledning av nederbörd den senaste tiden är det högt vattenläge längs Klarälven och i sjöar och vattendrag i länet. Vi har till exempel en varning klass 1 höga flöden i Byälven nedströms sjön Ränken. Var uppmärksam på egendom och fastigheter eftersom nivåer kan förändras.

 • Nattens regn skapar bekymmer i Bohuslän

  bensinpump
  2014-10-25

  Nattens kraftiga regn i mellersta och norra Bohuslän har skapat en del bekymmer. Det är för närvarande (mitt på dagen, lördag) problem med trafiken längs Bohusbanan, E6:an och ett flertal mindre vägar.

 • SMHI varnar för höga vattennivåer i Bohuslän

  SMHI varnar för höga vattennivåer i Bohuslän
  2014-10-24

  SMHI har gått ut med en klass 2-varning för höga vattennivåer i Bohuslän, norr om Göteborg. Klass 2-varningen gäller för små vattendrag, främst vid kusten. I stora och medelstora vattendrag gäller kla...

 • Filmer från konferensen "Hur hanterar vi social oro i Västmanland?"

  Foto från paneldiskussion.
  2014-10-16

  Konferensen, som lockade ett 150-tal deltagare från hela länet, är en del i Länsstyrelsens pågående arbete om sociala risker/social oro. Syftet med konferensen var att belysa olika perspektiv på socia...

 • Vi vill tacka dig för arbetet i samband med skogsbranden

  Foto från brandområdet
  2014-10-16

  Genom en ceremoni på Aros Congress Center vill vi tacka dig som på något sätt deltagit i arbetet med skogsbranden i Västmanland. Länsstyrelsen, berörda kommuner och räddningstjänster vill med ceremoni...

 • Ersättning för skador på privat tomtmark i samband med räddningsinsats

  Foto från brandområdet
  2014-10-15

  Under räddningsinsatsen vid skogsbranden i Västmanland uppstod det skador på en del privata tomter, bland annat fälldes en del träd. Länsstyrelsen har nyligen beslutat att ta hela kostnaden för att återställa tomtmark efter de skador som räddningsinsatsen orsakat.

 • Reflektioner efter skogsbranden - konferens 24 november

  Konferens 24 november
  2014-10-13

  Det unika samarbetet som ägde rum under skogsbranden är temat på en konferens den 24 november i Västerås. Boka in datumet redan nu.