Nyheter 

Här hittar du nyheter från alla länsstyrelser, både regionala och gemensamma.

Urval: Djur & natur, RovdjurRensa urval
Din sökning gav 922 träffar
 • Länsstyrelsen Dalarna efterfrågar synpunkter till förslag på förvaltningsmål på björn och varg

  2014-10-31

  Med hänsyn till de av naturvårdsverket satta miniminivåerna för björn och varg lämnar nu Länsstyrelsen Dalarna ut förslag på förvaltningsmål på dessa arter för synpunkter.

 • Ingen miniminivå för varg i Västernorrland

  2014-10-31

  Naturvårdsverket fastställde igår, torsdag 30 oktober, miniminivåer för varg och björn i de tre rovdjursförvaltningsområdena och därmed för landets län. I norra samverkansområdet, där Västernorrland ingår, beslutades miniminivån för björn till 90 föryngringar. För varg sattes ingen miniminivå.

 • Fastställande av miniminivåer för varg och björn

  2014-10-31

  Naturvårdsverket har beslutat om fastställande av miniminivåer för varg och björn gällande rovdjursförvaltningsområden och län.

 • Miniminivåer för rovdjur

  varg
  2014-10-30

  Naturvårdsverket har i dag fastställt miniminivåer för varg och björn. När det gäller varg så skiljer sig Naturvårdsverkets beslut väsentligt från det förslag som de mellansvenska viltförvaltningsdele...

 • Minst en valpkull av vargar per år i Västra Götaland

  Minst en valpkull av vargar per år i Västra Götaland
  2014-10-30

  Naturvårdsverket har idag beslutat om hur många vargar det minst ska finnas i varje län. Länsstyrelserna i Mellansverige har även delegerats rätten att själva fatta beslut om eventuell licensjakt.

 • Naturvårdsverkets beslut om miniminivåer för varg

  Varg
  2014-10-30

  Naturvårdsverket har idag beslutat om miniminivåer för varg och björn i samtliga län i Sverige. Det totala antalet vargföryngringar ska vara minst 27 i hela landet. I södra rovdjursförvaltningsområdet...

 • Länsstyrelsen får rätt att fatta beslut om licensjakt på varg

  Varg
  2014-10-30

  Naturvårdsverket har nu överlämnat rätten att fatta beslut om licensjakt på varg till länsstyrelserna i Mellansverige. Det är därmed länsstyrelsen som bedömer om det finns utrymme för licensjakt och om kriterierna för licensjakt är uppfyllda.

 • Naturvårdsverket har fastställt länets miniminivåer för björn och varg

  Varg
  2014-10-30

  Naturvårdsverket har idag fattat beslut om hur många vargar och björnar det minst ska finnas i varje län.

 • Länsstyrelsen starkt kritisk till Naturvårdsverkets rovdjursbeslut

  Varg
  2014-10-30

  Naturvårdsverket har idag fattat beslut om hur många vargar och björnar det minst ska finnas i varje län. Länsstyrelsen i Uppsala län anser att beslutet kraftigt motverkar riksdagens beslut om ökat re...

 • Länsstyrelsen bekymrade över Naturvårdsverkets beslut om miniminivåer

  Varg
  2014-10-30

  Naturvårdsverket har idag fastställt miniminivåer för bland annat varg i de tre rovdjursförvaltningsområdena och dess ingående län. Den fastställda miniminivån för Värmlands län är 11 vargföryngringar. Nivån skiljer sig markant från det förslag som Länsstyrelsens Viltförvaltningsdelegation lämnade, ...

 • Naturvårdsverket upphäver Länsstyrelsen Dalarnas beslut om skyddsjakt på varg

  Varg
  2014-10-27 Pressmeddelande:

  Efter en överklagan av Wolf Association Sweden har Naturvårdsverket upphävt ett beslut från Länsstyrelsen Dalarna om skyddsjakt på en varg i Ludvika kommun.

 • Länsstyrelsen Dalarna avslår ansökan om skyddsjakt på varg

  Varg
  2014-10-22 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen Dalarna avslår en skyddsjaktsansökan på varg i Tansenreviret. Ansökan grundas på ett enskilt angrepp på får i Saxhyttan, Ludvika kommun.

 • Länsstyrelsen i Dalarna har tagit beslut om skyddsjakt på varg

  Varg
  2014-10-17 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen Dalarna säger ja till ansökan om skyddsjakt på en av de vargar som uppehållit sig en längre tid i Saxdalen utanför Ludvika. Samtidigt avslås två olika ansökningar om skyddsjakt på varg i Insjön. – Det rör sig om olika typer av vargproblem, säger Fredrik Dalerum, rovdjurshandläggare på...

 • Björnjakten 2014 är slut

  Varg
  2014-10-16 Pressmeddelande:

  I går gick jakttiden för björn ut. Av de 62 tilldelade djuren blev 52 fällda.

 • Varg avlivad vid angrepp på hund

  Varg
  2014-10-15 Pressmeddelande:

  En varg har skjutits i samband med att vargen angripit en hund, ett par mil nordväst om Kopparberg nära gränsen till Dalarna. Det var i samband med älgjakt som vargen angrep en jakthund under förmiddagen.

 • Skandobs – rapportera rovdjur via dator och mobil

  1
  2014-10-15 Pressmeddelande:

  Det finns stor kunskap om stora rovdjur hos allmänheten i både Sverige och Norge och ett stort intresse av att rapportera observationer. Allmänhetens engagemang och iakttagelser är viktiga och ansvari...

 • Länsstyrelsen beslutar om skyddsjakt efter två björnar

  Björn på språng.
  2014-10-13 Pressmeddelande:

  Under måndagen 13 oktober 2014 fattade Länsstyrelsen beslut om skyddsjakt efter två björnar inom Jijnjevaerie samebys åretruntmarker.

 • Sms vid rovdjursangrepp

  Björn på språng.
  2014-10-10

  I dagarna lanserar Länsstyrelsen i Kronoberg en unik tjänst som innebär att fårägare kan få meddelande till sin mobiltelefon när Länsstyrelsen har dokumenterat rovdjursangrepp av varg eller lo på tamboskap i länet.

 • Försök till skrämselåtgärder på varg i Grängesberg och Saxdalen

  Björn på språng.
  2014-10-09

  Närgångna vargar har skapat stor oro i Grängesbergstrakten de senaste veckorna. Till helgen ska Länsstyrelsen Dalarna testa att skrämma iväg vargarna.

 • Rovdjursalert för tamdjursägare

  Får. Foto: Linda Andersson.
  2014-10-08

  Vill du veta om det skett ett rovdjursangrepp i närområdet? Rovdjursalert är ett sms utskick som riktar sig till personer med djurbesättningar i Jönköpings län.