Nyheter 

Här hittar du nyheter från alla länsstyrelser, både regionala och gemensamma.

Urval: Djur & natur, RovdjurRensa urval
Din sökning gav 902 träffar
 • Ändrade förutsättningar för licensjakten på varg i Olsjöreviret

  2015-01-26

  Länsstyrelsen Dalarna har i dag ändrat några förutsättningar för licensjakten i jaktområdet kallat Olsjön i Ludvika kommun.

 • Lodjursinventering

  Lodjur i snö. Foto: Lars Petersson.
  2015-01-26

  Under lördagen den 24 januari deltog ett stort antal personer från Jägareförbundet i en inventering efter lodjur i Mullsjö, Habo, del av Jönköpings södra och stora delar av Gislaveds jaktvårdskrets.

 • Fyra vargar skjutna i licensjakten

  Lodjur i snö. Foto: Lars Petersson.
  2015-01-26

  Varg nummer fyra fälldes idag vid Ljungåsen inom Olsjöreviret. Det innebär att två av totalt tre vargar fällts i Olsjöreviret. I Sångenreviret är två av fyra vargar fällda. Licensjakten på varg i Dalarna startade lördagen den 24 januari, en timme före solens uppgång.

 • Licensjakt efter varg återupptas

  Lodjur i snö. Foto: Lars Petersson.
  2015-01-23 Pressmeddelande:

  En varg som avlivades inom området för licensjakt avlivades på grund av djurskyddsskäl. Det innebär att vargen stryks från listan över fällda vargar i årets licensjakt och att jakten kan återupptas. Det har Länsstyrelsen i Örebro län beslutat.

 • Vargjakten i Dalarna startar på lördag

  Lodjur i snö. Foto: Lars Petersson.
  2015-01-23 Pressmeddelande:

  I morgon lördag den 24 januari, en timme före solens uppgång, startar jakten på sju vargar i länet.

 • Lodjursinventering på gång i länet

  1
  2015-01-23 Pressmeddelande:

  Nu är den årliga lodjursinventeringen i gång igen. Mellan den 10 januari och 28 februari räknar Länsstyrelsen, i samarbete med samebyarna, lodjuren i Västerbotten. Allmänheten uppmanas att rapportera ...

 • Vargrevir mellan Gnesta och Södertälje

  Varg i hägn
  2015-01-22

  Ett vargpar har etablerat sig mellan Gnesta och Södertälje, och för första gången på mycket lång tid kan Södermanlands län beröras av ett vargrevir där valpar kan födas till våren.

 • Vargrevir i södra Stockholms län bekräftat

  Vargurin med löpblod, söder om Nykvarn, januari 2015.
  2015-01-20

  DNA-analyser bekräftar att det vargpar som de senaste månaderna setts i södra Stockholms län har bildat ett revir. – Vi försöker nu få en bild av revirets gränser, säger rovdjurshandläggare Arne Sö...

 • Länsstyrelsen har fattat beslut om skyddsjakt efter tre lodjur

  Ett lodjur bakom ett träd.
  2015-01-16 Pressmeddelande:

  Under fredagen den 16 januari 2015 fattade Länsstyrelsen beslut om skyddsjakt efter tre lodjur inom Njaarke sameby.

 • Länsstyrelsen Dalarna tar ett nytt beslut om licensjakt på varg

  Ett lodjur bakom ett träd.
  2015-01-16 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen Dalarna har i dag fattat ett nytt beslut om licensjakt på varg. Enligt Viltförvaltningsdelegationens beslut är det hela revir som gäller, och de som är uttagna är Olsjöreviret i Saxdalen och Sångenreviret i Leksand.

 • Fyra järvar avlivade efter beslut om skyddsjakt

  Järv i flykten
  2015-01-16 Pressmeddelande:

  Torsdagen den 15 januari 2015 var sista dagen som två samebyar hade tillstånd att bedriva skyddsjakt efter järv inom respektive sameby. Totalt avlivades fyra järvar.

 • Licensjakt på varg i Värmland kan påbörjas efter beslut i Kammarrätten

  Järv i flykten
  2015-01-15 Pressmeddelande:

  Kammarrätten i Göteborg har beslutat upphäva förvaltningsrättens inhibition om att stoppa licensjakten på varg i Värmland. Därmed kan licensjakten påbörjas med omedelbar verkan, i praktiken fredag 16 januari.

 • Länsstyrelsen Dalarna förbereder nytt beslut om vargjakt

  Järv i flykten
  2015-01-15 Pressmeddelande:

  Efter Naturvårdsverkets beslut att stoppa den planerade licensjakten på varg i Dalarnas län har Länsstyrelsen Dalarna analyserat egna beslutsunderlag, Naturvårdsverkets skrivelser och den rättspraxis som finns på området.

 • Upphävande av beslut om licensjakt

  Järv i flykten
  2015-01-12

  Naturvårdsverket beslutade idag slutgiltigt att avslå Länsstyrelsen Dalarnas tidigare beslut om licensjakt på varg 2015.

 • Skyddsjakt på varg tills vidare stoppad

  Järv i flykten
  2015-01-12

  Naturvårdsverket har beslutat att stoppa, inhibera, länsstyrelsens beslut om skyddsjakt på en varg i Ljusdals kommun sedan beslutet överklagats.

 • Licensjakten på varg i Dalarna

  Järv i flykten
  2015-01-09

  Processen kring besluten på licensjakt på varg i Dalarna och nu senast Naturvårdsverkets beslut att tills vidare stoppa jaktstarten i länet har skapat många frågetecken.

 • Licensjakt på varg i Värmland får inte påbörjas

  Järv i flykten
  2015-01-08

  [Uppdatering] Länsstyrelsens beslut om licensjakt efter varg får tills vidare inte verkställas efter beslut i förvaltningsrätten. Detta innebär att licensjakten för närvarande inte kan börja som planerat fredagen den 9 januari.

 • Troligt vargpar i södra Stockholms län

  Vargspår
  2015-01-08

  Snöfall under jul- och nyårshelgerna gjorde det möjligt för Länsstyrelsens personal att spåra efter varg väster om Järna, i södra Stockholms län. Spår efter två vargar som gått tillsammans, och som...

 • Vargjakten inhiberas

  Vargspår
  2015-01-08 Pressmeddelande:

  Förvaltningsrätten i Karlstad har beslutat att Länsstyrelsens beslut om licensjakt efter varg tills vidare inte får verkställas. Detta innebär att jakten inte startar som planerat fredag den 9 januari.

 • Licensjakt på varg startar 9 januari

  Vargspår
  2015-01-07 Pressmeddelande:

  På fredagmorgon den 9 januari startar licensjakten på varg. Maximalt 12 vargar i två revir får skjutas under perioden 9 januari till 15 februari.