Nyheter 

Här hittar du nyheter från alla länsstyrelser, både regionala och gemensamma.

Urval: Djur & natur, RovdjurRensa urval
Din sökning gav 953 träffar
 • Varg avlivades vid tamdjursangrepp

  2015-07-31 Pressmeddelande:

  En tamdjursägare i Hällefors kommun hittade på torsdageftermiddag en död kalv i sin hage. I samband med det upptäcktes även två vargar i samma hage där flera kalvar gick. En av vargarna avlivades enligt Jaktförordningen § 28, som innebär att djurägare får avliva rovdjur under pågående angrepp.

 • Länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på varg i Gimmenreviret

  2015-07-29

  Länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på en varg i Gimmenreviret med start 29 juli.

 • Ännu ett vargangrepp

  2015-07-29

  Under natten till tisdag (28 juli) skedde ett vargangrepp i Sjundareviret. Denna gång blev en tacka riven och dödad.

 • Beslut om skyddsjakt i Gimmenreviret dröjer

  2015-07-28

  Något beslut om skyddsjakt i Gimmenreviret har inte tagits under måndagen. Arbetet med utvärdering och bedömning av läget hos Länsstyrelsen i Dalarna kommer att fortsätta under tisdagen.

 • Länsstyrelsen Dalarna uppmanar till uppmärksamhet i Gimmenreviret

  2015-07-27

  Under helgen har två vargangrepp skett i Gimmenreviret. Områdena som drabbats ligger mellan Insjön och Sågmyra.

 • Nytt rovdjursangrepp i Sjundareviret

  2015-07-20

  Ytterligare ett rovdjursangrepp på får har inträffat i Sjundareviret i södra Stockholms län, strax norr om Södermanland.

 • Nytt rovdjursangrepp i Sjundareviret

  2015-07-20

  Ytterligare ett rovdjursangrepp på får har inträffat i Sjundareviret i södra Stockholms län. I lördags hittades sex döda tackor i samma hage som har drabbats av rovdjursangrepp vid två tidigare tillfällen i sommar. Ytterligare en tacka avlivades på grund av skador. – Fåren gick i en hage som ...

 • Beslut om licensjakt efter björn i Värmlands län 2015

  2015-07-04

  Länsstyrelsen har beslutat om licensjakt efter högst två björnar i Värmlands län under 2015. Jakt får ske i nästan hela länet förutom en del av nord-västra Värmland där jakt inte tillåts. Jakten får bedrivas från och med den 21 augusti till och med den 15 oktober eller till dess att Länsstyrelsen de...

 • Nytt vargangrepp

  Varg i hägn
  2015-07-03

  Ett nytt angrepp av varg har skett på Molstaberg i Stockholms län

 • Enighet kring etik vid björnjakten

  Varg i hägn
  2015-07-02 Pressmeddelande:

  Tisdagen den 16 juni höll länsstyrelsen ett möte i Falun om jaktetik och den lagstiftning som reglerar licensjakten på björn. - Vi är övertygade om att just jaktetik är en viktig fråga för framtida bredare acceptans för jakt, säger Jonas Bergman, funktionssamordnare vid Länsstyrelsen Dalarnas viltf...

 • Länsstyrelsen fattar beslut om licensjakt efter björn 2015

  Varg i hägn
  2015-07-02

  Länsstyrelsen Gävleborg har idag beslutat om licensjakt efter högst 37 björnar i Gävleborgs län 2015. Jakten får bedrivas inom hela länet.

 • 15 björnar får fällas under årets licensjakt

  Varg i hägn
  2015-06-29 Pressmeddelande:

  En tilldelning på 15 björnar, inga specifika jaktområden och återigen möjlighet till åteljakt. Det är några av delarna i beslutet för höstens licensjakt som tagits av Länsstyrelsen Västerbotten.

 • Enighet kring etik vid björnjakten

  Varg i hägn
  2015-06-29

  Tisdagen den 16 juni höll länsstyrelsen ett möte i Falun om jaktetik och den lagstiftning som reglerar licensjakten på björn. - Vi är övertygade om att just jaktetik är en viktig fråga för framtida acceptans för jakt, säger Jonas Bergman, funktionssamordnare vid Länsstyrelsen Dalarnas viltfunktion.

 • Björn har skadat bikupor

  Akutstängsel
  2015-06-23

  Under maj och juni har Länsstyrelsen besiktat sex angrepp på bikupor inom området Tämnaren-Månkarbo-Uppsala-Heby. Samtliga har haft besök av björn.

 • 26 får dödade vid rovdjursangrepp

  Varg. Foto: Hanna Dittrich Söderman.
  2015-06-22

  På midsommaraftons morgon upptäcktes 26 dödade får vid en gård utanför Gnesta i södra Stockholms län. Gården ligger i det nybildade Sjundareviret, och Länsstyrelsens besiktningsmän har konstaterat...

 • Vargstammen är stabil visar vinterns varginventering

  Spår genom vinterlandskap
  2015-06-22

  Utifrån inventeringsresultatet kan länets vargpopulation vintern 2014/2015 uppskattas till cirka 180 vargar. För lo visar resultatet en minskning i antalet familjegrupper sedan föregående säsong. Fyra...

 • Varg angrep fårbesättning

  Spår genom vinterlandskap
  2015-06-20

  Under natten till midsommarafton har det skett ett vargangrepp i Sjundareviret, på gränsen mellan Stockholm och Södermanland.

 • Varg angrep får i Sandhamn

  Varg nagrep får
  2015-06-19

  Under förmiddagen har Länsstyrelsens tre besiktningsmän konstaterat angrepp av varg på får i hage i Sandhamn, Karlskrona kommun, norr om Torhamn.

 • Intresseanmälan för röjning under rovdjursavvisande stängsel

  Varg nagrep får
  2015-06-18

  För att ett rovdjursavvisande stängsel ska fungera krävs det att man håller rent från gräs och sly under tråden, så att den höga spänningen i stängslet upprätthålls. Länsstyrelsen erbjuder dig med godkända rovdjursavvisande stängsel att anmäla ditt intresse för att få hjälp med röjning under betessä...

 • Länsstyrelsen Dalarna har fattat beslut om jakt på 55 björnar

  Varg nagrep får
  2015-06-18 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen har fattat beslut om årets licensjakt på björn där 55 björnar får skjutas. Även i år finns en kvot på björnhonor i två av fyra delområden.