Nyheter 

Här hittar du nyheter från alla länsstyrelser, både regionala och gemensamma.

Urval: 2012Rensa urval
Din sökning gav 3480 träffar
 • Trolig varg överkörd av tåg

  2012-12-29

  Vid kl. 22.20 igår kväll rapporterade en lokförare att ett djur körts över och dödats norr om Tjörnarp i Skåne. Länsstyrelsen har undersökt kvarlevorna av djuret och konstaterat att det med största sannolikhet rör sig om en varg.

 • Klart med villkor för solcellsstöd

  2012-12-28

  Regeringen har sedan tidigare beslutat att förnya stödet för installation av solceller. Nu är det klart med villkoren för investeringsstödet till solceller.

 • Skydda ditt sällskapsdjur på nyårsafton

  Fyrverkerier. Foto: www.fotoakuten.se
  2012-12-28

  För våra sällskapsdjur kan nyårshelgen upplevas skrämmande och obehaglig på grund av alla smällare och oljud. Länsstyrelsen ger tips till hundägare och andra djurägare inför nyårsafton.

 • Landshövdingen nyårstalar i Norra hamn, Luleå

  Nyårstal
  2012-12-28

  Luleå kommun bjuder på traditionellt nyårsfirande i Norra hamn där landshövding Sven-Erik Österberg håller tal tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Margaretha Lindbäck.

 • Länsstyrelsen vill minska stoppområde

  Nyårstal
  2012-12-28

  Försvarsmaktens stoppområde kring Malmens flygplats bör göras om så att det går att bygga mer vindkraft i området. Försvarsmakten har tagit fram ett planeringsunderlag för riksintressen. Länsstyrelsen Östergötland har svarat på förslaget och menar att det går att göra en kompromiss om stoppområdet. ...

 • Eskil Erlandsson inviger Matlandethuvudstad den 18 januari

  sparris
  2012-12-28

  Fredagen den 18 januari invigs Gotland Matlandethuvudstad 2013. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson kommer att närvara och inviga året, men dessförinnan ska ministern besöka två gotländska gårdar, Sto...

 • Mot renare luft – länets nya åtgärdsprogram antaget

  Bilkö.
  2012-12-27

  Länsstyrelsen har i dag antagit ett nytt åtgärdsprogram för bättre luftkvalitet i länet. Programmet innehåller ett antal åtgärder som tillsammans bidrar till att minska andelen kvävedioxid och farl...

 • Skånska föräldrar bjuder oftare på alkohol

  Bilkö.
  2012-12-27

  Två av fem skånska föräldrar, 39 procent, har bjudit sin femtonåring på alkohol. En mer tillåtande attityd hos föräldrar kan vara en av förklaringarna till att skånska ungdomar dricker mer än andra.

 • Vildmark blir naturreservat i Älvdalen

  Bilkö.
  2012-12-27

  Länsstyrelsen har fattat beslut om ett nytt naturreservat i Älvdalens kommun. Det är ett vildmarksområde som nu blir Bredåsens naturreservat. Reservatet ligger söder om Långfjället, precis på gränsen till Norge.

 • Inför nyår i Västernorrland: Tonårsföräldrars attityder spelar roll

  Bilkö.
  2012-12-27 Pressmeddelande:

  Nästan var femte förälder i Västernorrland (18 procent) har bjudit sin femtonåring på alkohol. Två av fem tror inte att det påverkar barnens alkoholvanor om de får smaka lite hemma. Dålig taktik för den som vill barnens bästa, menar Statens folkhälsoinstitut, som beställt en Sifo-undersökning för at...

 • Tonårsföräldrars attityder spelar roll

  Bilkö.
  2012-12-27 Pressmeddelande:

  Fler än var fjärde förälder i Kalmar län, 27 procent, har bjudit sin femtonåring på alkohol. Två av tre föräldrar tror inte att det påverkar barnens alkoholvanor om de får smaka lite hemma. Dålig taktik för den som vill barnens bästa, menar Statens folkhälsoinstitut, som beställt en SIFO-undersöknin...

 • Långt kvar till miljömålen

  Kollage av bilder
  2012-12-27 Pressmeddelande:

  Trots ett omfattande miljöarbete i Örebro län är de positiva miljöförändringarna sammantaget små. Det behövs ytterligare styrmedel och åtgärder om målen inom miljöområdet ska nås. Det visar Länsstyrel...

 • Diskussion om fortsatta åtgärder vid sjön Viken och Ryholms Stormosse

  Foto: Medins Biologi AB
  2012-12-27

  Länsstyrelsen fortsätter att granska hur torvbrytning på Ryholms Stormosse kan ha påverkat sjön Viken. I december hölls ett välbesökt informationsmöte för berörda.

 • Ny hövding och nya traditioner

  Residenset
  2012-12-27

  Vår nye landshövding Sven-Erik Österberg bjöd in norrbottningarna på adventsfika till residenset. Det betyder att Trettondagsfika utgår.

 • Sannolikt vargangrepp i Osby

  Residenset
  2012-12-23

  Tre får hittades under morgonen döda söder om Lönsboda i Osby kommun. Enligt en första besiktning är det sannolikt fråga om ett vargangrepp.

 • Vädervarning klass 2 i Skåne

  Residenset
  2012-12-23

  Följ utvecklingen via Twitter. Klicka här för länkar och mer information.

 • Nya fiskeregler i havet

  Havsöring
  2012-12-21

  Från den 1 januari 2013 införs nya regler för nätfiske grundare än 3 meter i Skagerrak och Kattegatt. Syftet med förslaget är bland annat att skydda utlekt havsöring.

 • 5,5 miljoner för att sanera förorenat område i Ydrefors

  Havsöring
  2012-12-21

  Naturvårdsverket har beviljat 5,5 miljoner kronor till Länsstyrelsen Östergötland för att sanera området vid Brosjön i Ydrefors. Platsen är en av de mest förorenade i Östergötland.

 • Talang – årets tema för Västerbotten på Grand

  Havsöring
  2012-12-21 Pressmeddelande:

  Västerbotten intar Grand Hôtel i Stockholm under tre veckor i januari nästa år. Företag, myndigheter och organisationer från hela länet erbjuder för tjugotredje året i rad opinionsbildare och beslutfattare smakprov och inblickar från Västerbotten. Årets tema: Talang.

 • Året slutar med det viktigaste av allt - Ett gemensamt program för hur vi ska nå klimatmålet

  Landshövding Rose-Marie Frebran. Foto: Christer Pöhner
  2012-12-21

  Det har varit ett innehållsrikt år för oss på Länsstyrelsen i Örebro län. Sista veckorna på året har gett oss viktiga besked av utredningen om hur staten ska ha sin regionala organisation i Sverige. U...

Träffar per ämne

Träffar per datum

Träffar per nyhetstyp