Vill du jobba med valet i höst?

Är du intresserad av att arbeta som rösträknare under den slutliga röstsammanräkningen i höstens val? Länsstyrelsen i Stockholms län söker dig som är samhällsintresserad, noggrann och ansvarsfull.

Att arbeta som rösträknare är ett administrativt uppdrag, inte ett politiskt. Genom att delta i arbetet bidrar du till att genomföra ett rättssäkert val och i förlängningen upprätthålla det demokratiska systemet.

Arbetsuppgifterna som rösträknare innebär att kontrollräkna valsedlar, räkna personröster samt i viss mån utföra granskning av ogiltiga valsedlar. Länsstyrelsen kan inför uppdraget komma att göra en säkerhetsprövning av rösträknare.

Arbetets omfattning

Som rösträknare erbjuds du arbete från den 10 september och ungefär fram till den 21 september, klockan 08.00–17.00. Med stor sannolikhet kan det även bli aktuellt med övertidsarbete under de första fem dagarna.

Vi kan inte ange exakt antal dagar och när vi kan erbjuda arbete, eftersom vi inte vet hur högt valdeltagandet blir och hur materialet som vi ska räkna ser ut. Lokal för röstsammanräkningen är ännu inte fastställd.

Arvode

Dagarvodet, inklusive semesterersättning, är 1 300 kronor. Vid halvdagsarbete är ersättningen 650 kronor. Eventuell övertid ersätts med 250 kr per timme.

Obligatorisk utbildning

Samtliga rösträknare ska delta vid en obligatorisk utbildningsdag veckan innan valdagen. Utbildningsdagen ersätts med 650 kr.

Är du intresserad?

Fyll i och skicka in formuläret så återkommer vi till dig.

>> Öppna formuläret för att göra din intresseanmälan

>> Läs mer om Länsstyrelsens roll i samband med ett val