Start 16 augusti: Landshövdingens podd "Salong framtiden"

I podden "Salong framtiden" möter landshövding Chris Heister intressanta gäster i samtal om Stockholms samtid och framtid. Den 16 augusti släpps det första avsnittet i en serie av sex.

– Alla mina gäster är personer som jag har mött under min tid som landshövding. Jag har länge haft en önskan att hitta tid för att träffa dem igen och prata mer, säger landshövding Chris Heister. 

Efter sex år som landshövding i Stockholms län avgår Chris Heister den 31 augusti 2017. Vid en rad konferenser och i sex poddavsnitt möter hon under sommaren beslutsfattare från näringsliv, offentlig och ideell sektor för att samtala om Stockholmsregionens framtid, möjligheter och utmaningar – allt samlat under vinjetten "Salong framtiden".

I podden backas Chris Heister upp av journalisten Björn Alverfeldt. 
 

 

Kommande avsnitt:

Onsdag 16 augusti:

Gäst: Ulf Johansson
"Stockholm, tryggheten och framtiden"

Regionpolischef Ulf Johansson är den första gästen i landshövdingens serie med poddsamtal. Ulf och Chris samtalar om polisens ansvar, trygghet och framtidens utmaningar och möjligheter. Och kanske får vi reda på varför det är så lockande att vara polis.

Fredag 18 augusti:

Gäst: Marika Markovits
"Stockholm, ideell sektor och framtiden"

Marika Markovits leder en av de största ideella organisationerna i Stockholm, Stockholms stadsmission. Marika är även präst i Svenska kyrkan. Stadsmissionen har funnits i mer än 150 år och fortsätter att utvecklas med nya utmaningar. Marika och Chris samtalar bland annat om den ideella sektorns allt viktigare roll i ett Stockholm där man möter allt fler som behöver stöd och hjälp.

Måndag 21 augusti:

Gäst: Helena Waker ”Stockholm, företagen och framtiden”

Helena Waker är superentreprenören som idag är vd för branschorganisationen Tradepartners Sweden och har startat handelsplatsen Stockholm Fashion District. Helena och Chris pratar om betydelsen av tolerans, öppenhet mot världen, internationell handel och om den entreprenörskapskultur som skapat det som ibland brukar kallas för det svenska modeundret.

Onsdag 23 augusti:

Gäst: Dona Hariri ”Stockholm, demokratin och framtiden”

Dona Hariri använder juridiken som verktyg för att stärka demokratin. Till vardags arbetar Dona som jurist på Rädda Barnen. En kväll varannan vecka ger hon gratis juridisk rådgivning på biblioteket i Husby. 2016 mottog Dona Gålöstiftelsens nyinrättade stipendium Blanda Varandra för sitt arbete med att ge alla rätten till sina rättigheter. Chris och Dona samtalar bland annat om resor i det verkliga livet, hur de landat där de är idag – och kanske vart de vill i framtiden.

Fredag 25 augusti:

Gäst: Saeid Esmaeilzadeh
”Stockholm, innovationer och framtiden”

Innovatör, entreprenör och doktor i kemi. Saeid Esmaeilzadeh är forskaren som tillsammans med barndomsvännen Ashkan Pouya startat och byggt upp mångmiljardkoncernen Serendipity Group. Saeid berättar om vad får honom att ständigt gå vidare - och om tillfälligheternas betydelse.

Måndag 28 augusti:

Gäst: Anna Ekström
”Stockholm, kompetensen och framtiden”

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström har synts i det offentliga livet länge. Under senare år som ordförande i Saco, generaldirektör för Skolverket, tävlande i På spåret och nu statsråd. Den röda tråden i samtalet är allas lika möjligheter till kunskap och utbildning samt Stockholmsregionens behov av utbildade.

>> Läs mer om Salong framtiden sommaren 2017 och se genomförda konferenser

 

Foton: Robert Lindström/Hanaholmen (överst), Eva Widman/Länsstyrelsen