Som man sår

Som man sår är en teaterföreställning om maskulinitetens kraft, om patriarkatets självförstörande, en dystopi om maktfullkomlighet, en sorgesång om snubbars eviga krav på resultat. Det kommer vara mycket snack och lite hockey. Men också en hel del dans.

Välkommen till en lunch där vi pratar om hur maskulinitetens kraft påverkar oss vuxna som förebilder och makthavare. Som folkvald politiker eller tjänsteperson i Stockholms län hoppas vi att du vill delta i ett samtal om hur alla stockholmare ska ges möjlighet att leva i jämställda och goda relationer – fria från våld och kränkningar.

Länsstyrelsen i Stockholm har bland annat i uppgift att verkställa regeringens jämställdhetspolitiska mål om att mäns våld mot kvinnor ska upphöra samt att alla flickor och pojkar och kvinnor och män har samma rätt till kroppslig integritet. Det här är en del i att sprida vårt arbete med våldsprevention.

Du kommer att få se ett utdrag ur föreställningen Som man sår – en föreställning för unga. Vi inleder med mingel med enklare lunch. Efter utdraget kommer en panel att föra samtal om maskulinitet och vad vi gör för att uppnå förändring i de verksamheter vi verkar i, som får faktiska effekter på minskat våld. Överraskning utlovas!

Tid: 2 november, klockan 12-14.

Plats: Unga Klara, Sergelgången 31 (längst ner i Kulturhuset, ingång från Sergels torg).

Moderator: Nisha Besara, VD Unga Klara.

Paneldeltagare: Musse Hasselvall skådespelare och kampsportsprofil, Gustav Deinoff konstnärlig ledare Unga Klara

Anmälan: till Katta på Unga Klara senast 26 oktober: osa@ungaklara.se.

Hämta inbjudan och program.

Läs mer om länsstyrelsens våldspreventiva arbete

Här kan du se en trailer om Som man sår.

Varmt välkommen!